Nyheter

Budkavle-DM söndag 24 september

  • 25 sep 2023

Eller Stafett-DM heter det numera, slår det mig. Samling i Ackelbo, en mil från Katrineholm. SMOL hade gemensam avresa tidigt på söndagsmorgonen. 40 SMOL:are i 12 olika lag, dessutom 4 stycken på öppen bana. Länge sedan vi såg så många på ett DM.

Veckans bana 27-28 september

  • 25 sep 2023

Tre banor på Tosterön. Infart mot Granboda. OBS! Endast onsdag-torsdag. Stora skärmar. Hämta karta här: Kartor eller låna i brevlåda vid parkeringen. Banorna läggs upp på Livelox

Fina framgångar för SMOL på DM i medeldistans

  • 17 sep 2023

Söndagen den 17 september avgjordes DM i medeldistans i skogarna utanför Trosa. SMOL fick 6 DM-segrare och ytterligare pallplatser och solen sken på alla som var på plats.

USM 8-10 september 2023 i Karlskrona

  • 12 sep 2023

Klockan 06.00 samlades en tapper skara ungdomar från SMOL vid Spelinspektionen för att delta i USM i Blekinge. Höstens förkylningar hade drabbat hälften av ungdomarna som skulle åka med. Jonathan stannade hemma men Linus och Hanna var på bättringsvägen och hoppades kunna springa något av loppen under helgen. 

Nu ska det avgöras, en historisk SMOL-kamp mellan unga och äldre!

  • 11 sep 2023

Höstens orienteringshöjdpunkt, 25mannastafetten lördag 7 oktober, närmar sig. I år går tävlingen i de fina skogarna vid Lida Friluftsgård söder om Stockholm. Precis som förra året satsar vi på att få två SMOL-lag på startlinjen, men i år blir det för första gången en kamp mellan unga och äldre. Vi kommer att sätta samman lagen utifrån ålder, ett lag med yngre och lovande löpare och ett lag med rutinerade rävar (någon mindre justering kommer det att bli då tävlingsreglerna kräver det).

Grattis Karin – dubbel vinnare på Veteran-SM

  • 10 sep 2023

I helgen avgjordes veteran-SM i Tiveden. På lördagen var det medeldistans och på söndagen långdistans. Karin Gustafsson från SMOL hade bra dagar i Tivedens skogar och kammade hem dubbla guldmedaljer i D75. Vi säger grattis Karin.

Reportage från Natt-DM och lång-DM

  • 6 sep 2023

Fredag 1 september arrangerades natt-DM i Stigtomta och på söndagen var det dags för lång-DM i skogarna mellan Södertälje och Järna. Vi oroade oss för myggen men de var inte lika många där som här hemma i Strängnäs.

Veckans bana 7-11 september

  • 5 sep 2023

Start och mål vid Golfklubbens parkering. Små skärmar. Skriv ut egen karta: Kartor eller låna i brevlåda vid start. Banorna finns på Livelox.