Reportage från Natt-DM och lång-DM

  • 6 sep 2023

Fredag 1 september arrangerades natt-DM i Stigtomta och på söndagen var det dags för lång-DM i skogarna mellan Södertälje och Järna. Vi oroade oss för myggen men de var inte lika många där som här hemma i Strängnäs.

Natt-DM arrangerades av OK Hällen och arenan var vid deras fina och mysiga klubbstuga i utkanten av Stigtomta. Regnet hade öst ner hela fredagen hemma i Strängnäs men lagom till start så blev det uppehåll och en härlig kväll utan en massa mygg. SMOL fick ihop en segrare i Linus Hallenek i H16. Här hoppades vi ett tag på SMOL på hela prispallen men Trosabygden tog tredjeplatsen. Men 4 stycken på de 6 främsta platserna i H16 får väl ändå vara bra.

Kjell Eriksson pajade glasögonen men lyckades ändå bli 2:a i H65 fast han knappt såg något på slutet.

Många pallplatser från övriga tävlande från klubben. Vi saknade många i de yngre klasserna men natt och en bit att åka var ju dagens utmaning. Vi satsar på fler i resultatlistan nästa år när SMOL arrangerar. Då blir det nära för oss.Som traditionen säger firades deltagandet på hamburgerrestaurang efteråt. Alla är segrare på sitt sätt.

Totalt var vi 14 tävlande från SMOL på natt-DM + några supporters.

Länk till resultat: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=39007&organisationId=252

Lång-DM

På söndagen var det dags för lång-DM i skogarna mellan Södertälje och Järna. Vi fick åka på en smal skogsbilväg där det var svårt att mötas men vi fick njuta av en härlig skog men fina hällmarker och klurig orientering. Som vanligt så känns det enkelt när man hittar kontrollerna men så fort du tappar fokus kommer missarna.

Judit Glaumann går fram för att få sin plakett vid prisutdelningen.

Stövlar var ett bra skoval för dagen. Allt regnande hade gjort att det var stora vattensamlingar på arenan men parkeringen var på hårda ytor utmed skogsbilvägen så där slapp vi fastna i leran.

SMOL hade många tävlande i ungdomsklasserna, några mer rutinerade medan andra gjorde tävlingspremiär. Totalt var vi 35 tävlande från SMOL. Vi fick 5 DM-segrare genom Anna Folkegård i D55, Carina Sundbüe i D60, Karin Gustafsson i D75, Emilia Lennell i D14 och Daniel Alneberg i H45.

Länk till resultat: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=39725&organisationId=252

DM-tävlingarna fortsätter med medel-DM i skogarna utanför Trosa söndag 17 september och med stafett-DM den 24 september utanför Katrineholm.