Fina framgångar för SMOL på DM i medeldistans

  • 17 sep 2023

Söndagen den 17 september avgjordes DM i medeldistans i skogarna utanför Trosa. SMOL fick 6 DM-segrare och ytterligare pallplatser och solen sken på alla som var på plats.

Vi svängde av vid en gul vägskylt där det stod Stene. Var vår egen Stene huvudsponsor? Nej, det visade sig att gårdarna hette Stene. Vi åkte på en smal slingrig grusväg i ett vackert jordbrukslandskap med röda stugor med vita knutar. Vi passerade en gårdsplan där såldes hemmaslungad Stene-honung.

Parkeringen var på ett gärde och det kändes lite småkallt. Solen värmde hemma i Strängnäs men här var det fortfarande dimmoln kvar på himlen.

37 SMOL:are var med och tävlade och ytterligare några var supporters. För någon var det första gången som man sprang själv, modigt, och det gick dessutom bra. Det blir säkert fler tävlingar framöver. Andra var mer rutinerade och fick till säkra lopp som blev till fina pallplatser.

Det var fint och klurigt i terrängen. Berg med fin hällmark och kluriga höjder. Det gällde att inte slarva med riktningen får då var det inte lätt att läsa in sig. Skön temperatur att springa i och efter målgång hade solen vunnit över dimmolnen. Då var det soligt och varmt och det var skönt att sitta i solen och småprata med klubbkompisarna. Vägval och bommar diskuterades.

Extra kul att vi hade många ungdomar på plats. Jonathan Ihrsén segrade i H16 och Emilia Lennell i D14 och båda tog också hem en seger i ledartröjan som var röd för dagen. Det blev ytterligare en seger för ungdomarna genom Jakob Sterner i H12.

Annars var det våra rutinerade damer som fixade ytterligare tre av klubbens segrar, Christina Alneberg i D40, Carina Sundbüe i D60 och Karin Gustafsson i D75.

Plaketter fick också Kajsa Wallin 2:a i D18, Sixten Wallin 2:a i H16, Agnes Lundagårds 2:a i D14 och Ester Falk 3:a i D14.

Nästa helg är det dags för stafett-DM i skogarna utanför Katrineholm. Då har SMOL 12 lag i startlistan, kul, ses då. Supporters är välkomna och det finns öppna banor för den som är sugen.

Länk till resultat: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=40537&organisationId=252