Rapport från Rikslägret junior/senior

  • 8 jul 2024

image: Rapport från Rikslägret junior/senior

Efter Daniels reportage från Rikslägret 13-16 kommer här en text från Rikslägret junior/senior. Rikslägret junior/senior är som en fortsättning på Rikslägret ungdom för de som blivit för gamla för ungdomslägret. Alla i åldern 17-25 år får delta och det finns olika inriktningar på lägret bla träning och kartritning. Från Smol deltog tre juniorer; Hanna, Kajsa och Lovisa på rikslägret junior/senior med inriktning träning. 

Resan mot Idre började på söndag förmiddag. Det blev lunchstopp på Coop i Falun där vi köpte mat som vi sedan åt på en badplats i närheten. Vid halv fem var vi framme vid Idre fjäll och fick nycklarna till vår stuga där vi skulle bo med fyra andra.  

På måndag och tisdag förmiddag var det tävlingar som stod på schemat. Måndag förmiddag tog vi gondolen upp på kalfjället för att springa Jubileumsracet. Banan var lite speciell på så sätt att det var väldigt många kontroller och sprintskala. Vi sprang en bana på 3,6 km men som ändå hade hela 25 kontroller. 


Arenan för jubileumsracet 

På tisdag förmiddag sprang vi den första etappen av Idrefjälls tredagars. När vi kom till tävlingen möttes vi av en fantastiskt fin arena precis bredvid Burusjön. Efter vi sprungit blev det även ett friskt dopp i Burusjön. Tisdag eftermiddag spenderades på fjället för att köra en lång fjällorientering. Med fin utsikt och strålande sol var passet riktigt härligt! Även efter detta pass blev det bad, men den här gången i en kall liten fjällbäck. 

På onsdag och torsdag avstod vi från tävlingar och tränade eget istället. Vi körde bland annat moment OL, stafett OL och besteg Städjan. 

Under kvällarna och mellan träningarna passade vi på att umgås och lära känna de andra deltagarna. Vi spelade kort, badade och fikade. Lovisa deltog även i det traditionsenliga Glassmila i laget ”The OG’s” (eftersom vi var äldst, alltså original blev namnet the OG’s). 


Lagbild av the OG

På fredag förmiddag hoppade vi återigen in i minibussen för att ta oss hemåt. Bakom oss hade vi fyra intensiva, lärorika och framförallt väldigt roliga dagar! 

Tack Hanna för reportaget från Junior/Senior-lägret! förhoppningsvis vill fler vara med på det när de blivit över 16.