KM i Bråtorp

  • 24 maj 2024

image: KM i Bråtorp

SMOL har tur med sitt klubbmästerskap, KM, i orientering. Vackert väder varje år, så långt jag kan minnas. Inget undantag 2024, årets varmaste dag utropade väder-Pia när jag kom hem lagom till Rapport.

Familjen Wallin bjöd in till sin trädgård. Johan stod för banläggning och startprocedur. Lite lurigt med utskjuten start – jag sprang fel efter startpunkten och var inte helt ensam om det!

Ett KM kräver ett antal funktionärer. Förutom Johan, ansvarade Sten och hans utsättargäng för att det blev banor och kontroller att leta efter och hitta. Sten var också noga med att påpeka att han gödslat med skärmar i en excellent vägvisning.

Anders och Sofia Westbom skötte sekretariatet, så vi alla fick en tid, onödigt lång för vissa, inbegripet mig. Stefan grillade korv och han och Jessica delade ut både dricka och korv. Precis som det ska vara på ett gemytligt KM. Och vi var 50 SMOL:are som sprang i Tosteröskogen. I princip lika många som OK Södertörn gästade oss med i lördags på sitt KM.

Jag intervjuade några av er efter målgång. Här kommer en del oväntade svar.

Thomas Hjort – Det var 25 år sedan jag sprang ett KM för SMOL. Det har gått bra idag på H 50-banan.

Thomas Pettersson – Jag tjuvtränade förra veckan och sprang KM i Väsby OK. Är medlem även i den klubben och de hade KM på Stockholm City Cup. En tävling som jag gärna springer, rena propagandan för orientering. Ofta mitt i stan, sprintorientering.

Kjell Ericsson – Jag är tre år äldre än Thomas, han är en stark konkurrent i H 60. Och nu får jag höra att han tjuvtränat på KM också.

Sebastian Davidsson – Jag har kommit i mål i min första orienteringstävling och mitt första KM. Blev medlem förra veckan, min dotter började förra året. Jag kom runt och är godkänd.

Freja Gustavsson Wicherts – Jag har gått bra på D 12-banan och jag tjuvtränade på OK Södertörns KM i lördags. KM är kul.

Henrik Sandén – H 21, tuff bana. Jag gick bort mig i ett grönområde. Tänkte nästan bryta innan jag på sista försöket fick tag i kontrollen.

Karin Gustafsson – tränar inför Veteran-VM senare i sommar.
– Det här var en rolig övning, bra D 70-bana. Värt att åka hit från Stockholm, där jag bor. Värmde dessutom upp med en golfrunda i Botkyrka på vägen.

Jag skulle kunnat intervjua er alla. Det är så spännande att höra vara och en.

Resultaten hittar du på Eventor. Stort TACK för i år.

Länk till resultat: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=49930&groupBy=EventClass

Tack Ingegerd för reportage och bilder.