Reportagen från DalaDubbeln

  • 22 okt 2023

image: Reportagen från DalaDubbeln

Fredagen den 13 oktober åkte mini-bussarna i väg från Strängnäs mot Falun för att springa DalaDubbeln. För många är DalaDubbeln en av höjdpunkterna på säsongen. Med en stafett på lördag och en patrulltävling på söndagen. Några brukar välja att springa en sprinttävling på fredagen också. I år valde 8 av våra ungdomar att delta på Lugnet-sprinten.

På lördagen var det dags för stafetten. Stafetten består av 2 sträckor. Strängnäs ställde upp med lag i H12, D14 och 2 st lag i H16. Vi ställde även upp med 3 kombinationslag lag i H14, H16 och D17-20. Vi hade även några som valde att springa öppna banor.

Ester Falk som har blivit utväxlad av Anges Lundagårds.

Starten i D14.

Jakob som stämplar kontroll under stafetten som han sprang med Noah. De fick en fin 5e plats i klassen H12.

Alexander Lundagårds på väg mot mål.

Efter stafetten med alla lagen godkända så bar det av mot stugan, där det vankades en efterlängtad varm dusch, därefter lite vila och inköp av middag och snacks. Enligt tradition så blev det tacos till middag och tipspromenad där alla skrivit en varsin fråga, ordnat av Sixten. Efter middagen kan man tro att alla var så trötta att de gick direkt och la sig, men innan dess så var det såklart dags för burken och fotbollsspelande.

Nästa dag blev tidigare avfärd till arenan för att springa vad de flesta anser vara den roligaste men kanske också tuffaste tävlingen på helgen, DalaDubbeln patrull. Rolig för att man får springa tillsammans med sin kompis och dessutom kan man, om man vill, klä ut sig. Tuff för att tävlingsdistansen är ultralång vilket innebär att varje klass springer längre än vad de vanligtvis gör på tävling.

Josef antog en extra stor utmaning när han ställde upp att springa i klassen H10 tillsammans med en från Nyköping vars kompis inte längre kunde delta.

Josef tillsammans med sin kamrat från Nyköping.

SMOL hade flera patruller som valde att klä ut sig. Mest spektakulär var nog Agnes och Esters utklädnad. Ester som Djungelolja och Agnes som mygga sprang tillsammans i klassen D14.

Hanna - Ken, Hannalina - Barbie i klassen D16.

Ella (Ok Tor) och Lovisa - Sotare i klassen D17-20.

Ivar (Trosabygdens OK) och Oscar tillsammans på patrullen i klassen H16.

Tomtarna, Sixten och Elis med ett stort hinder framför sig på patrullen i klassen H16.

När alla kommit i mål även här godkända så gjordes ett snabbt stopp i stugan där det duschades och städades. Sedan var det avfärd hem med ett obligatoriskt stopp på McDonalds i Hedemora. Bra kämpat alla som deltog! Hoppas att vi kan få ännu fler fina utklädnader till nästa år!

Tack Linus och Lovisa för reportaget.

Jag (Linda Sterner) håller med, nästa år hoppas vi att fler vill följa med på denna mysiga tävling där ungdomarna är i fokus.