Rapport från distriktsmatchen 8-9 augusti

  • 16 aug 2023

I slutet av sommarlovet arrangeras en distriktsmatch för ungdomar i åldern 13-16 år. I år hade SMOL 7 ungdomar med och Christer Lennell var ledare och chaufför.

DAG 1

Tisdag 8 augusti reste Oscar, Sixten, Jonathan I, Linus, Gösta, Hannalina, Ester plus chaufför Christer mot Lindesberg för den årliga distriktsmatchen. En tävling under två dagar där alla från SMOL tävlar för Södermanland. Åldern är 13 till 16 på alla deltagare och vi bor tillsammans med de andra från Hällen, Nyköping, Katrineholm, Södertälje och alla Eskilstunaklubbar. 

Ankomst till arenan Lindesberg.

När vi ankom till arena Bengtsfall utanför Lindesberg var vädret först ändå rätt ok. Dessvärre fick vi ganska snart regn, regn, regn. Som tur hade vi tält att ta skydd i när det var som värst. 

Medeldistans stod för dörren och alla tävlade i sin respektive ålder. Poängen räknas ihop per distrikt för att få ett sammanlagt resultat för de två dagarna. Motståndarna vara Örebro, Östergötland samt Värmland.

Dagen innehöll en del bommar men humöret och är ändå gott. Kartan kanske började bli lite till åren men det var ju ändå lika för alla. 

Karmratskapen mellan klubbarna är på topp.

Ester ska starta i D13.

Upploppet blev ganska snart blött och tungt.

Så snart vi kunde satte vi oss i bussen och reste mot boende och dusch vid Lindesbergsskolan. Två klassrum stod till vårt förfogande. Så fort vi fått in det som behövdes i skolsalarna så åkte kortlekarna fram. Traditionen är stark bland Södermanlands ungdomar.

Under kvällen som gick i rasande tempo blev det middag, prisutdelning (tre första i varje klass plus några utlottade priser), gemensam aktivitet, brännboll i regn, promenad till affären samt kvällsmacka.

Inte minst utförde även Sixten en gedigen Gallupundersökning för att ta reda på vilken distans (sprint, medel, lång) som är mest populär i Södermanland. Det visade sig vara medeldistans. Han utnyttjade alla möjliga kommunikationsmedel och kontakter. Ett annat uppskattat inslag under kvällen i Södermanlands läger var när Sixten läste upp lagen för nästkommande dags sprintstafett.

Efter kvällsmackan och tandborstning släcktes lysrören klockan 22.30 och lugnet infann sig.

DAG 2

Resan gick mot Nora och man kunde från bussen ana varför bygden är ett populärt utflyktsmål. Regnet anlände med oss så det gällde att få upp tältet igen.

Lagbild.

Efter lagbilden så var det dax för uppvärming och förberedelse för start. Lagen består av fyra stycken. D16->H14->D14->H16.

Målet är att få så många lag som möjligt som uppfyller kriterierna. Det kan ju förstås skilja sig mycket mellan olika distrikt. Annars får man göra kombinationer på alla möjliga sätt så att alla får ett lag. Dagens resultat på medel ligger till grund för lagen. Alla lag har chans till pris. Även kombinationslag. De rena distrikslagens placering räknas till totalpoängen.

D16 klara för start.

Gösta på väg in i mål.

Efter fjärdesträckan så var många blöta och frusna och kunde duscha varmt vid gymnastiksalen på arenan. Södermanland hamnade inte i topp denna gång men alla gjorde fantastiska prestationer. Hungriga begav vi oss mot Bryggeriet för att äta lunch. Segrare blev Örebro och det märktes att många 13 till 15-åringar såg fram mot revansch nästa år som kommer bli i Östergötland. Tips till årets 12 till 15-åringar i SMOL att vara med och anmäla sig när det läggs ut på eventor nästa vår.

Resultat

Text och bilder: Christer Lennell, chaufför