Reportage från KM i orientering

  • 31 maj 2023

Tisdagen den 30 maj samlades stora som små för att springa årets klubbmästerskap. Starten var mellan 17 och 19 men många var där långt innan för att fixa det sista inför tävlingen. 

Det blev en solig och skön eftermiddag och kväll med några mygg som också ville vara med. Några ungdomar var tidigt på plats och ivriga att springa KM för att hinna vidare till Eskilstuna och sprintcupen som avslutades där.

Jakob och Gösta diskuterar vägval efter målgång.

Sten Eriksson och Anders Westbom var på plats och skötte sekretariatet och såg till så alla kom i väg och fick rätt pinne. Jessica och Johan assisterade vid starten och veteranerna med kontrollutsättning.

Kul att vi blev så många. 53 personer i resultatlistan + arrangörer och supporters. Både unga och äldre, nybörjare och mer rutinerade var på plats. Dricka och mackor efter målgång uppskattades och den härliga solen gjorde att det var skönt att sitta ett tag och umgås efter loppet.

Många tyckte det var kul att får springa i den fina terrängen som eliten fått springa i i höstas när Swedish Leage avgjordes. Fredrik Lundström hittade en SI-pinne mitt ute i skogen och det visade sig vara SI-pinnen som familjen Glaumanns kompisar tappat under Strängnäs-dubbeln som avgjordes samtidigt som Swedish League. Tänk att pinnen hittades efter så lång tid, en hel vinter och vår, fantastiskt.

Vi som var på plats fick en härlig kväll i solskenet på de vackra åkrarna. Bra jobbat av alla och ett extra tack till arraangörerna.

Länk till resultat: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=45309&groupBy=EventClass