Framgångsrika ungdomar i Eskilstuna Sprint Cup

• 31 maj 2023

Under 5 tisdagskvällar i maj har Eskilstuna Sprint Cup avgjorts med etapper i Hållsta, Stora Sundby Slott vid Alberga, Ärla, Hällbybrunn och i Eskilstunas västra utkanter nära Tuna Park.

Den sista etappen kolliderade med SMOL:s KM men Gösta, Jakob och Noah ville inte missa det tillfället och prisutdelningen. Jakobs pappa ställde upp som chaufför och ledare under förutsättning att de alla var redo att åka från KM senast kvart i sex. Grabbarna startade alla före klockan 5 och var i mål i god tid före avfärd.

Väl framme i Eskilstuna väntade en ganska löpbetonad sprint med relativt få kontroller för att vara en sprint. Noah som redan var klar vinnare av H12 i cupen efter fyra raka segrar valde att gå upp i H14 och utmana Gösta. Jakob valde H14 på alla etapper för att få extra sprintträning. Gösta fick till ett riktigt bra lopp och blev vinnare av H14 i cupen före Jakob. Efter målgång bjöds alla tävlande på banan och kexchoklad.

Noah på prispallen som segrare i H12.

Sedan tidigare stod det klart att det bara var SMOL på pallen i H16. Linus vann cupen före Oscar och Sixten. Nästan lika framgångsrika var SMOL i D16 där Hanna kom tvåa och Hannalina trea i cupen. Gösta, Jakob och Noah fick stolta kliva upp på prispallen och ta emot presentkort i pris. De tog även hand om presentkorten till de andra i SMOL och de kommer delas ut vid ett senare tillfälle. Övriga ungdomar från SMOL som deltagit i cupen var Agnes Ahlin, Jonathan Ihrsén och Elis.