Rapport från Swedish League i Valdemarsvik

  • 22 apr 2023

Det blev en tidig morgon för de 7 smolare som lördag 15 april klockan 07:00 gav sig av mot Valdemarsvik och årets premiär i Swedish League. Efter att några passat på att ta igen lite av sömnen i bilen nådde vi till slutdestinationen. Tidigt på plats så vi fick den bästa platsen att slå läger på. Det resulterade i att storklubbar som OK Kåre och OK Ravinen trängde in sig på varsin sida vilket gjorde att vi skymtade en hel del av sverigeeliten.

Bland de tidigare startande gav sig Lovisa och Kajsa ut i skogen i sin debut i D18 Elit (visserligen i underklassen). De andra tävlande från klubben gav sig ut på sina banor i Valdemarsvik dubbeln eftersom de inte sprang elitklass. Banorna bestod av klassisk kustterräng med tydliga och stora höjder. Medeldistansen visade sig genom kortare sträckor med riktningsförändringar och intensiv kartkontakt lönade sig.  

Linus på väg till mål.

För våra Swedish League deltagare blev dagen lyckad eftersom bra placeringar resulterade till att de flyttades upp till huvudklassen dagen efter. Våra H16-löpare Sixten och Linus hade någon mindre krok vardera men ändå nöjda och glada. Det samma gällde Hannalina och Hanna i D16 som sprang jämnt.


En glad Hanna efter målgång.

Efter tävlingen bodde tjejerna in sig på Scandic i Norrköping där de skulle sova för att ha närmare till tävlingsdag 2. Killarna gav sig av hemåt. Efter ett tags slappande på hotellet genom kartgenomgång och Livelox-tittande, gav vi oss ut för middag på restaurang. Efter middagen blev det en promenad runt stan innan vi återvände till hotellet och så småningom somnade.

Hannalina spurtandes mot mål.

Dag 2 på Swedish League och långdistans stod på schemat. 8 km väntade för Lovisa och Kajsa, vilket var långt över de vanliga. Det visade sig även vara tufft och det bjöds på en del bommar. Det kändes ganska trögt i benen för alla tjejer så viljan sattes på prov.            

Efter en både lång, ansträngde och väldigt rolig orienteringshelg var energin låg och det kändes skönt att komma hem.

För fler bilder, följ SMOLs konto på instagram: strangnasmalmbyol

Resultat lördag

Resultat söndag

Tack Kajsa för reportaget.