Svartnatta - grattis Sixten och Oscar!

  • 17 apr 2023

På skärtorsdagskvällen deltog tre SMOLare i Ärla IFs Svartnatta, en tvåmanna-stafett i nattorientering. Kvällen var ganska kall, med lite snö kvar på marken, men den frusne kunde värma sig inomhus. Upploppet var kantat av marchaller och doften av nygrillat låg över arenan.

20 löpare laddade för start i D17, D13-16 och H13-16.

I H13-16 deltog Oscar Lennell och Sixten Wallin och i D13-16 Hannalina Haraldsson som sprang tillsammans med Astrid Jacobsson från OK Tor. När ingen av klubbkompisarna i SMOL kunde delta, kontaktade Hannalina Astrid som tackade ja, trots att hon endast sprungit några få nattorienteringslopp. Modigt! Kul när ungdomarna tar saken i egna händer och letar upp stafettkompisar när de egna klubbkompisarna är upptagna. 

Starten gick 20.30 med Oscar och Hannalina på varsin förstasträcka. Först tillbaka av alla, med den snabbaste sträcktiden i hela HD13-16, var Oscar, som släppte iväg Sixten med dryga minutens försprång till jagande lag. Lätt bana i lättsprungen terräng konstaterade en nöjd Oscar. Sixtens strategi, stigvägval i alla lägen det var möjligt, visade sig hålla, och grabbarna knep segern.

I D13-16 var det bara två lag enligt startlistan, så när Astrid kom in före OK Kolmården hann tjejerna jubla innan de insåg att ett tredje, ännu snabbare lag hade anmält sig på plats. Alla deltagare som inte flög till Blåkulla utan hittade tillbaka till Ärla fick ett varsitt välförtjänt påskägg, vilket smakade bra i väntan på prisutdelning och hemfärd. Tack till Ärla IF för en mysig skärtorsdagskväll! ...och tack Johanna Haraldsson för ett trevligt reportage.

Länk till resultat: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=40497&groupBy=EventClass

Hannalina spurtar mot mål.