Orienteringspremiär med snö, lera och glada miner

  • 27 mar 2023

Den 25 och 26 mars arrangerades orienteringstävlingar i Buskhyttan utanför Nyköping. Långdistans på lördagen och stafett på söndagen. SMOL var på plats båda dagarna och det var extra kul att springa stafett tyckte ungdomarna. Men roligast av allt var att umgås och att träffa sina kompisar.

Äntligen var det dags att få åka på tävling igen. Extra långt från parkering till TC på grund av våt väderlek och blöta åkrar men vad gjorde det. Vi traskade på, pratade och hejade på bekanta som vi inte sett på ett tag. Nederbörd på lördagen men plusgrader. Under natten mot söndagen blev det kallare och vi som åkte ner till stafetten möttes av ett vitt landskap och en lerig och väl upptrampad arena. Stövlar var ett bra skoval och vita kläder färgades bruna men det var uppehåll och fin terräng väntade löparna.

Hanna växlar till Emilia.

När det är stafett känns det extra nervöst tycker en del men det är också extra roligt att få springa i lag tillsammans med klubbkompisar. Många klubbar och deltagare var på plats och vi hade tre ungdomslag och ett herrlag på startlinjen. I H12 sprang Noah, Isabella och Jakob. I D16 sprang Hanna, Emilia och Hannalina. I H16 Sixten, Oscar, Gösta och Jonathan. I H120 Anders, Thomas och Daniel. Några var också ute på öppna banor och andra var ledare och assisterade med leriga knutar och kalla fötter innan torra kläder kom på plats efter loppet.

Noah med prickiga byxor efter sitt lopp i skogen och spurt i leran. Emilia väntar på att Hanna ska komma och växla och byxorna väntar på att bli lika fina som Noahs.

Johanna på språng och på jakt efter banans kontroller.

Efter en tidig morgon och en lång och härlig dag ute i friska luften var det inte svårt att somna även om klockan hade vridits fram.

Länk till resultat för Måsenstafetten: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=40036&organisationId=252

På lördagen var det 11 SMOL:are på plats i olika klasser. Länk till resultat för Nyköpingsorienteringen: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=40028&organisationId=252

Nöjd Oscar lämnar över kartan till Jonathan.