Fullsatt på årsmötet!

  • 17 feb 2023

Efter torsdagsträning den 16 februari med backintervaller samlades vi i SMOL-gården för årsmöte. Fredrik Lundström valdes till ordförande och två nya ledamöter valdes in i styrelsen. Utmärkelsen Årets talang gick till Linus Hallenek.

När många medlemmar uppmärksammade kallelsen till årsmötet och bjöds på goda semlor uppstod ett härligt sorl runt borden. Christer Östlund valdes till mötesordförande för årsmötet och Jenny Svärd assisterade som sekreterare för årsmötet.

Daniel Alneberg, Mikaela Haglund och Niklas Söderholm avgick och Søren Maarup och Robin Johansson valdes in som nya styrelseledamöter. Kerstin Alneberg Stensson valdes in som styrelseledamot för en ny period och som suppleant valdes Stina Vahlgren.


SMOL:s nya styrelse, från vänster: Kerstin Alneberg Stensson, Johan Wallin, Robin Johansson, Jenny Hallenek, Fredrik Lundström (ordförande), Stefan Ihrsén, Stina Wahlgren och Søren Maarup.

Efter årsmötet konstituerade sig den nya styrelsen.

Annika Stenström och Björn Carlsson valdes till revisorer för en tid av ett år. Monica Öhlund och Johanna Haraldsson valdes till revisorssuppleanter för en tid av ett år.

Linda Sterner, Daniel Alneberg och Anna Stenström Jonsson valdes till ledamöter i valberedningen för en tid av ett år. 

Årsmöteshandlingar:

Ordförande Fredrik Lundström tillsammans med avgående styrelseledamot Daniel Alneberg och Anna Folkegård som lämnar sitt uppdrag i valberedningen.

På årsmötet delades följande utmärkelser ut:

Priset Årets klubbmedlem gick till Stig-Johan Wiklund för sitt engagemang i klubben och framför allt för sitt arbete med Swedish league.
Motivering: Stig-Johan har bidragit med ett minnesvärt orienteringsår för SMOL som engagerat många medlemmar i föreningen. Han har både sett och tagit möjligheten till att göra något extraordinärt under året. Som initiativtagare och huvudansvarig varit en samlande kraft, och med entusiasm och inspiration lyckats skapa ett välorganiserat lagarbete som fått många att göra det lilla extra för att skapa ett fantastiskt arrangemang för den avslutande Swedish League tävlingen 2022. Årets SMOL medlem är Jocke Wiklund.

 

Utmärkelsen Årets talang gick till Linus Hallenek.
Motivering: Linushar tävlat flitigt och även gjort stora framsteg under året. Han är en bra kamrat och kan både vara en förebild och ta till sig på förbättringsområden. Han har under året förutom att träna flitigt på de gemensamma klubbträningarna även tagit ett stort eget ansvar och tränat på egen hand eller letat upp grannklubbar att träna med. Han har vunnit bland annat Stafett-DM. Sprint-DM och Lång-DM samt även vunnit Södermanlands Ledartröja i H14 klassen. Årets talang är Linus Hallenek.

 

Poängpriset togs hem av Daniel Alneberg.

 

Ingegerd Lusensky delade ut Sveriges Skogsflickors guldmärke ledare nr 114 till Susanne Maarup. Motiveringen löd "För gediget arbete för orienteringssporten som mångårig ungdoms- och föreningsledare. En förebild som första kvinna på posten som SOFT förbundschef."