Utbildning i IT-administration inför Swedish League

  • 11 jan 2022

image: Utbildning i IT-administration inför Swedish League

Ett 10-tal alerta SMOL-are har under helgen 8-9 januari, drillats i IT-tävlingsadministration av Mattias Eklund från Ockelbo. Utbildningen innefattade administration för orienteringstävling, från förberedelser till genomförd tävling.

Söndagens träning registrerades som tävling i Eventor. Momenten ”Före tävling” och ”Under tävling” i OLA-programmet gicks igenom steg för steg under lördagen. Den som någon gång testat OLA-programmet, vet att det gäller att hålla tungan rätt i mun.

2022-01-09 Ola 02.jpg

På söndagen var det dags att använda det inlärda i praktiken. Tävlingsdeltagarna, som endera inte visste att de var anmälda, var anmälda i fel klass, med fel SI-pinne eller inte alls anmälda, strömmade till och visste inte riktigt vad som gällde. Felen var medvetet upplagda för att utbildningsdeltagarna skulle få möjlighet att träna på olika scenarier. Utöver detta upptäcktes ett fel när tävlande med startstämpling visade sig få minustider. Felet berodde på att startenheten var registrerad med sommartid. Allt kan hända vid en orienteringstävling och utbildningsdeltagarna visade att de kunde hantera och rätta till både det ena och det andra, lugnt och med glada miner.

2022-01-09 Ola 03.jpg

Utbildningen avslutades med utvärdering och diplomutdelning. ”Jag tycker att jag har lärt mig vad OLA är och vad man kan göra i det”, ”det var väldigt lärorikt och roligt” var några av deltagarnas omdömen.

2022-01-09 Ola 04.jpg

Förste deltagaren i mål intervjuades av ”tävlingens” speaker, som introducerats i speakerstöd och förvarning.

/Kerstin Alneberg Stensson