Gängbudkavle och årsfest i SMOL-gården

  • 25 nov 2021

image: Gängbudkavle och årsfest i SMOL-gården

Dryga tjugotalet löpare ville ut och springa av sig innan det var dags för årsfest inne i SMOL-gården igen. Gängbudkavlen är en gammal tradition som brukar inleda SMOL:s årsfest.

Årsfest_04.jpg

Gängbudkavle

I år sparade vi utklädningen till kvällens fest men springa ville många. Det är ju tradition att springa av sig innan årsfesten. Anders Westbom hade ordnat en poängorientering och delat in oss i lag. Under en timme skulle lagen samla så många poäng som möjligt och det gjordes genom att besöka så många kontroller som möjligt. Varje kontroll fick besökas av alla i laget och alla kunde stämpla och registrera poäng en gång per kontroll. En timme hade vi på oss sedan blev det poängavdrag. Kajsa Wallin var snabbast runt och hann besöka alla kontroller på 45 minuter. Ytterligare några löpare hann med att besöka alla kontroller och det vinnande laget blev Motoroljan med Linda Sterner, Hanna Lundström, Jeremiah Hammar Bengtsson och Gösta Wallin.

Årsfest_05.jpg

Årsfest

Efter dusch och bastu i SMOL-gården var det dags för mingel inför årsfesten. Årets tema var Disney och det var kul att det var så många som var utklädda. Musse och Mimmi bjöd in till middag och Långben, en minion, Woody, Robin Hood, häxan med förgiftade äpplen och många fler karaktärer kom. Hela SMOL-gården andades Disney och stora salen var pyntad. Inledningsvis fick vi mingla, äta snacks och snittar, samtidigt som vi fick gissa vad vi var för figur. Alla fick en lapp i pannan och skulle gissa vem de var genom att ställa ja- och nej-frågor till varandra.

Årsfest_01.jpg

Till middag serverades det tacos och det smakade supergott efter en runda i skogen. Så trevlig att få umgås och träffas igen. Sorlet steg och det småpratades runt borden. Det märktes att alla trivdes. MusikQuiz med Disneytema hade Lovisa och Sofia fixat. Det var kul men svårt tyckte en del och lätt tyckte andra. Det berodde helt enkelt på hur väl bevandrad du var i Disneys filmproduktioner. Vi tävlade lagvis så det gällde att samarbeta.

Årsfest_08.jpg

Sedan smakade det gott med cheesecake till efterrätt.

Årsfest_07.jpg

Ingegerd passade på att dela ut ett pris från Skogsflickorna till Hanna Lundström för hennes fina resultat under hösten. De fina resultaten på höstens tävlingar gjorde att hon tog hem ledartröjan i Sörmland i klasen D14 och fick därmed motta att pris från Sörmlands skogsflickor. Stort grattis till Hanna.

Årsfest_02.jpg

Pris till bästa utklädnad gick till Kerstin Alneberg Stensson som dagen till ära var Mimmi. Och Mimmi var även Jenny Hallenek som fixade denna tillställning i SMOLgården.

Årsfest_09.jpg

Vi säger stort tack till årets arrangörer. Vilken lyckad fest det blev.

Årsfest_03.jpg

Det sades att segrande lag vann arrangemanget nästa år så då får vi se vad Linda, Hanna, Jeremiah och Gösta hittar på med hjälp av övriga familjemedlemmar. Något kul blir det säkert.