Höstträff för SMOL:s veteraner tisdagen den 16 november

  • 21 nov 2021

image: Höstträff för SMOL:s veteraner tisdagen den 16 november

Varje tisdag och torsdag under vår och höst brukar det finnas en orientering att åka till i olika delar av Södermanland eller Västmanland för oss daglediga. Under 2022 är SMOL:s arrangemang schemalagt till 31/5, 16/8 och 27/9.

Den 16 november samlades 22 veteraner vid SMOL-gården. Vi som kunde vara med denna dag var Kenth och Birgitta Påledahl, Karin Gustafsson, Monica Öhlund, Lars och Inger Nilsson, Åke och Elisabeth Hulefors, Per-Olof Johansson, Inge Gustafsson, Ann-Marie och Ove Johansson, Bengt Risberg, Bror Nordh, Lars-Erik Flordahl, Lars Gustafsson, Ingegerd Lusensky, Nils och Britt-Inger Lindberg, Åke Schylander, Sten Eriksson och Stina Vahlgren.

Veteranerna 2021.jpg

Först fick vi gå ut på en uppfriskande tipspromenad med riktigt roliga och kluriga frågor som Sten totat ihop.

Därefter blev det fika inne i stugan med hembakt från Stinas hembageri. Trevligt umgänge och lite info om nästa år.

Varje tisdag och torsdag under vår och höst brukar det finnas en orientering att åka till i olika delar av Södermanland eller Västmanland för oss daglediga. SMOL:s veteraner brukar arrangera 3 av dessa motionsorienteringar. Under 2022 är detta schemalagt till 31/5, 16/8 och 27/9.

Naturligtvis har pandemin begränsat utövandet av orientering även för veteranerna. Anvisningar har hela tiden anpassats och utvecklats för hur motionsorienteringar får arrangeras och samtidigt minimera riskerna för smittspridning. Ur detta har också kommit en del positivt som förenklat för arrangörerna.

De nya anvisningarna för arrangörerna, inför 2022, innebär bl a   

  • Inga startgrupper.  
  • Fri starttid, t ex mellan kl 9 och 11, med eget ansvar för att inte skapa trängsel.     
  • Anmälan via Eventor, anmälan på plats mot extra avgift.  
  • Betalning via Swish.

Nu ser vi fram emot våren med nya roliga banor!

Hälsningar från Stina Vahlgren.