Startavgiftscheck vid tävlingar under år 2020

  • 2 sep 2020

I mars fattade styrelsen beslut om att en startavgiftscheck ska ersätta den tidigare modellen med tävlingslicens för medlemmar som tävlar i orientering. På grund av pandemin har dock inget blivit som vanligt detta år.

De flesta orienteringstävlingar har blivit inställda men nu börjar det arrangeras tävlingar igen. Därför är det på sin plats att informera om styrelsens förslag till startavgiftscheck.

Tanken är att de medlemmar som är med och tränar och hjälper till med klubbarbete ska få en startavgiftscheck på 500:- att använda varje halvår.

Syfte med startavgiftschecken
Styrelsen vill locka fler medlemmar som tränar med klubben att också prova på att delta i en orienteringstävling. Efter årets säsong kommer styrelsen utvärdera systemet med startavgiftscheck.

Regler för startavgiftscheck (gäller från det år som medlemmen fyller 17 år)

  1. gäller vid orienteringstävlingar, alla fyra discipliner (traditionell orientering, MTBO, PreO, och skidO) inom Sverige, som direktfaktureras SMOL. O-Ringen är ett exempel på tävling som medlemmen betalar själv eftersom varje deltagare själv betalar direkt vid anmälan.
  2. gäller vid individuell start och egen del i patrulltävling.
  3. checken är giltig utan att vara fysisk.
  4. max en check per halvår = max. två per år.
  5. checken är personlig och kan inte överlåtas till annan, inte heller bytas till pengar eller andra värden.
  6. den gäller inte för efteranmälningsavgift.
  7. den gäller inte vid ej start.
  8. värdet på checken är obegränsat till och med det år som medlemmen fyller 20 år.
  9. från och med det år som medlemmen fyller 21 år är värdet på checken 500 kr (2 x 500 kr = max 1000 kr/kalenderår)

Medlemmar upp till 16 år

SMOL betalar ordinarie startavgifter vid orienteringstävlingar inom Sverige, som direktfaktureras SMOL, för medlemmar till och med det år som medlemmen fyller 16 år.

/Styrelsen