Talangpriset 2019 och Sörmlands Skogsflickors juniorstipendium

  • 27 nov 2019

image: Talangpriset 2019 och Sörmlands Skogsflickors juniorstipendium

Hillevie Svärd, SMOL, och Casper Nilsson, Strängnäs IBK, har utsetts till Årets Id-rottstalanger i Strängnäs kommun. Hillevie har dessutom också fått Sörmlands Skogsflickors juniorstipendium. Vi säger GRATTIS Hillevie.

Hillevie Svärd tillsammans med sin tränare på orienteringsgymnasiet i Uppsala, Gunilla Svärd. Även om de båda har samma efternamn så är de inte släkt.

Den 26 november överraskades Hillevie på sin skola i Uppsala av Torbjörn Pettersson från Stickans minnesfond och Lars Kilström från Strengnäs Tidning. De kom för att överraska och uppvakta Hillevie som utsetts till Årets Idrottstalang i Strängnäs kommun. På killsidan överraskades och uppvaktades Casper Nilsson från Strängnäs IBK.

Sörmlands Skogsflickors juniorstipendium

Hillevie Svärd har också mottagit Sörmlands Skogsflickors juniorstipendium på tretusen kronor. På Sörmlands Skogsflickors höstmöte den 23 november tilldelades Hillevie Svärd stipendiet med motiveringen ”Hillevie har gått väldigt mycket framåt med fina resultat under året. Hon är nu bland de tio bästa på Sverigelistan.”

Sörmlands Skogsflickor är en ideell förening som lyder under Sveriges Skogsflickor. Föreningen verkar för god social gemenskap bland orienteringsrörelsens kvinnor och stödjer yngre flickors träning och tävling i orientering. Att befrämja och stödja kvinnors ledarskap i allmänhet och inom orienteringssporten i synnerhet prioriteras.

Vi hoppas stipendierna kommer till glädje i din orienteringsutveckling så du kan fortsätta att utvecklas och bli ditt bästa jag.