Glad sommar – information från styrelsen

  • 4 jul 2018

Nu är äntligen sommaren här på riktigt. Det känns ju faktiskt som det varit sommar bra länge men till helgen är det dags för Eskilstuna Weekend (6-8 juli) och sedan drar O-Ringen igång vecka 30 (22-27 juli).

KM, klubbmästerskap, i orientering arrangeras tisdag 7 augusti (Länk till inbjudan och anmälan via Eventor) på nyritad karta på nytt område på Tosterö. Kul om så många som möjligt tar chansen och springer en bana. Det finns även U2 och Ö3 för de som vill springa tillsammans eller med skugga. Anmäl er så snart som möjligt dock senast 5 augusti. Tidigare samma dag kör veteranerna en veterantävling där. Bra när vi kan samordna och köra flera arrangemang på samma banor (med vissa justeringar).

Höstens träningar drar igång redan torsdag 9 augusti med samling i SMOLgården kl. 18.00 för alla grupper. I vår har det varit febril aktivitet varje torsdag så vi hoppas alla känner sig laddade när det är dags igen.

Stockenfejden, vår egen tävling, arrangeras lördag 27 oktober i Stadsskogen med SMOLgården som TC. Bra om så många som möjligt kan vara med och hjälpa till så boka in detta datum redan nu. De olika arbetsgrupperna jobbar med sina respektive uppdrag under sommaren och hösten. Sedan kommer vi ha en samling någon kväll före tävlingen för bemanning och genomgång inför själva tävlingsdagen. Om du vill veta mer eller jobba med något speciellt under tävlingen kontakta tävlingsledare Christopher Ramström (christofher.ramstrom@outlook.com) eller Stig-Johan Wiklund. 

25-manna, en stafett där killar och tjejer i alla åldrar springer tillsammans, äger rum lördag 6 oktober i Hägerstalund norr om Stockholm. Många har som mål att ta en plats i något av våra två lag. Precis som förra året är ett SMOL-lag och ett kommunlag anmält. I kommunlaget springer även personer från våra två andra orienteringsklubbar i kommunen, Åkers IF och OK Grip. Kontakta Christer Östlund med din intresseanmälan, christer.ostlund@svensktnaringsliv.se.

Lördagen den 20 oktober är det Älgdrev vid Berga gård ca kl. 7 till 16. Klubben hjälper till i drevet som tack för att vi får nyttja von Stockenströms mark för träning och tävling. Som orienterare är vi beroende av goda relationer till markägare där vi har orienteringskartor. Därför är det viktigt att vi ställer upp på denna aktivitet. Anmäl gärna ditt intresse till Anna Stenström Jonsson, anna.stenstrom.jonsson@gmail.com.

Försäljningen av bingolotter är en stor och viktig inkomstkälla för föreningen. Vi står och säljer utanför Ica Bengtsson på fredagar, lördagar och söndagar under hösten, vintern och våren. Försäljningen runt jul och nyår är störst och mycket viktig för klubbens ekonomi. Kan du vara med och sälja så vänligen kontakta styrelsen, info@smol.se. Om vi är många som delar på passen så blir det betydligt lättare med bemanningen. En gång är bättre än ingen gång