SOL-skola 2018 avklarad

  • 23 jun 2018

image: SOL-skola 2018 avklarad

18 till 20 juni arrangerades SOL-skola för barn mellan 9 och 12 år i SMOLgården. Det blev tre härliga dagar för 23 barn och 6 ledare.

- Alla enheter, skärmar och SI-pinnar är tillbaka, kartorna sorterade – skönt säger Ingegerd vid ledarsammanfattningen efteråt.
- Alla barn är tillbaka, kontrar Joel.
Bra kommentar!!

Tre härliga dagar med 23 barn, varav ett tiotal inte var med i SMOL:s verksamhet sedan tidigare, är avslutade. Hillevi, Sara A, Vincent och Joel från Ungdomsrådet, tillsammans med Daniel och Ingegerd har varit ledare.

Dag 1 med namnlekar, labyrintorientering, kartteckenstafett med mera och som avslutning den dagen en Tarzanbana ute i Stadsskogen.

Dag 2 med bingoorientering där alla först ritat sin egen bingobricka, stämplingsbana i slalombacken med mera och som avslutning tre ”riktiga” banor på Tingstuhöjden.

Och så dag 3 som startade med Inomhusorientering, fortsatte med fem kluriga banor i Stadsskogen, där man skulle få ihop orienteringsord utifrån bokstäver vid kontrollerna i stället för SI-stämpling och så den traditionsenliga mossfotbollen som avslutning.

SOL-skolan har ingått i Strängnäs kommuns och Sörmlandsidrottens satsning på sommarlovsaktiviteter och har varit gratis för deltagarna. Riktigt kul att SMOL är med i den satsningen.