Sammanfattning från styrelsemötet 21 januari

  • 24 jan 2018

Vi gör en sammanfattning efter varje styrelsemöte, en kortare information, inte att jämställa med protokollet, för att informera samtliga medlemmar. Vi vill vara så transparanta som möjligt så att ni medlemmar vet vad som händer i styrelserummet.

Vi satt i den nyrenoverade kontorslokalen och hade styrelsemötet. Så ljust och vackert, tack Dagge för stort arbete med det. Mötet inleddes med att valberedningen gästade styrelsen och berättade om sitt arbete inför årsmötet. Årsmötet som kommer att gå av stapeln torsdag 15 februari kl. 19.00.

Sedan tog styrelsen fart med att granska preliminärt bokslut och budget inför 2018. Anna F hade tagit fram mycket underlag och hela styrelsen engagerade sig i ekonomiplaneringen. Det kommer att bli ett möte till innan årsmötet, det blir söndag 11 februari kl. 18.00 och då kommer förhoppningsvis budget för 2018 att spikas. Vi har stora investeringar framför oss – ny karta på Tosterön, fiberindragning i SMOL-gården och ett larmsystem på SMOL-gården.

Efter det tuffa ekonomipasset gick styrelsen igenom aktuella frågor och informationer. Skidlägret i Orsa Grönklitt samlar 21 åkare 1-4 februari, plats finns för tre deltagare till. Tiomila ska anmälas snart, klubben kommer att anmäla tre lag; ett herr- ett dam- och ett ungdomslag. Inför Tiomila har Daniel bokat Haninges klubbstuga och beställt träningskartor söndag den 18 mars. Ett fint lyft för SMOL att kunna åka iväg på den träningen. Inför höstens 25-manna räknar vi med två lag igen, ett SMOL-lag och ett kommunlag.

Kerstin Alneberg-Stensson leder grundkurs i orientering för barn och vuxna som vill prova orientering. Startdatum 20 mars och den pågår under sex tisdagar. Daniel gav också en kort uppdatering angående Sprint-DM, där återkommer Christofher med datum för vidare funktionärsträffar. Stockenfejden planeras till lördag den 27 oktober men datumet är inte helt spikat. Naturpasset ska börja planeras, styrelsen återkommer med tider och platser vid nästa möte. Stig-Johan rapporterade från den träff han genomfört med personer inblandade i våra kommande arrangemang. Den gruppen som träffades hade förslag på att lägga ner motionsorientering i den form som det varit 2016-2017. Daniel har en idé där, som kommer att presenteras framöver. Inför tävling 2019 diskuterade gruppen att SMOL ska genomföra en tvådagarstävling. Spännande!

LOK-stödet ska redovisas senast 25 februari, Linda har kontakt med Sussie i den frågan. Webshopen kommer att öppnas i slutet av januari, besked kommer på hemsidan. Mitt Strängnäs hade kommit med önskemål att träffas redan i januari för att prata om Festivalloppet mitt i sommaren. Styrelsen beslutade att SMOL inte deltar, utan koncentrerar sig på Strängnäs Stadslopp den 25 augusti.

Sedan kastade sig styrelsen över arbetet med verksamhetsberättelse 2017 och handlingsplan 2018. Jenny Svärd hade gjort i ordning första utkast, väldigt bra för styrelsen att förhålla sig till och göra tillägg, ändringar.

På dagordningen efter det stora arbetet, kom val av årets SMOL:are och Årets Talang. Resultaten kommer på årsmötet.

Våra stadgar har moderniserats en del. Efter att resultatet publicerats på hemsidan har det kommit ytterligare några förslag och styrelsen gick igenom stadgarna som helhet och gjorde en del ändringar. Förslaget kommer att skickas ut i samband med kallelsen till årsmötet. Som avslutning på mötet delgavs en hel del informationer. Vilka som åker på utbildningar närmsta tiden, förfrågan om SMOL kan arrangera sportlovsaktivitet samt en första puff för ledarkickoffen med Lenita Lannér, SISU Idrottsutbildarna söndagen den 11 mars på Gripsholms Värdshus. Inbjudna dit är alla ledare och stöttare/skuggor/föräldrar till våra ungdomar. Lenita pratar om barns utveckling och ledarskap, Daniel går igenom alla vårens träningar och en hel del matnyttigt i övrigt.

Kallelse till årsmötet ska skickas ut på hemsidan senast två veckor innan årsmötet.

Vid pennan Ingegerd