Sammanfattning från styrelsemötet 17 september

  • 23 sep 2017

Vi gör en sammanfattning efter varje styrelsemöte, en kortare information, inte att jämställa med protokollet, för att informera samtliga medlemmar. Vi vill vara så transparanta som möjligt så att ni medlemmar vet vad som händer i styrelserummet.

Ekonomi – bidragsansökan skickas till kommunen omgående. Anna hör efter med kommunen angående pengar som ska utbetalas inför utdelning av kommunens ungdomsstipendier inom idrott. Stickans Minneorganisationen håller i det och pengar ska komma in på vårt konto.

Från Idrottsfronten kom rapporter från DM-tävlingarna – två DM-mästare från klubben, Karin Gustafsson D 65 lång, Oscar Lennell H 10 medel. Tävlingsresan till Valbo 23-24 september inställd. Inför 25-manna pågår planering för fullt. Gemensam 25-mannaträning 28 september. Lotta Stenström lagledare för SMOL-laget och Anki Wiklund för kombinationslaget. Jocke Wiklund ansvarar för laguttagning när Carina Sundbüe är bortrest. Vi hoppas på många supportrar när 25-manna avgörs i Botkyrka.

Till Daladubbeln blir det gemensam resa i minibuss + ev. en bil. Föräldrar ställer upp som ledare. Dag Sundin och Anna S-J planerar för en skidresa i januari och slutligen bestämdes att det gemensamma boendet under O-ringen i Örnsköldsvik blir Billstagården, Billsta.

Från träning och Daniel rapporterades om dåligt väder vid det enda försöket med motionsorientering i höst. Nytt upplägg planeras till våren. Daniel kommer att starta en lärgrupp i träningslära för ungdomar 12-16 år under hösten. Han ska också arbeta för att få en banläggarutbildning speciellt för vår klubb. Namn att ta kontakt med är Lars Forsberg, Stockholms orienteringsförbund. Även OLA-utbildning skulle behövas i klubben, Daniel kontaktar Sussie angående den. SOFT har bjudit in till kartritarutbildning den 30/9-1/10 i Forsa, Hälsingland. Klent intresse från klubbens sida så här långt.

Tisdagsgympan startar 3 oktober kl. 18.30 i Långbergsskolans gympasal och sedan kör Håkan varje tisdag fram till jul. Bra, allsidig träning för alla. Nattcupen börjar troligtvis i december och har max. fem deltävlingar vintern 2017-18.

Daniel uttryckte otålighet över att sprintkartan inte är klar inför sprint-DM nästa år som avgörs 19 maj 2018. Kontakter med kyrkan är dock klara inför arrangemanget. Vi får springa vid området uppe runt kyrkan den lördagsförmiddagen. Jocke gav statusuppdateringar om det nya Stadsloppet Stickans Minne som planeras gå av stapeln 25 augusti 2018. Bansträckning är klar. Kontakter ska tas med Mitt Strängnäs. Arbetsgruppen arbetar på. Stockenfejden 2018 är inplanerad söndag 2 september i Stadsskogen. Banläggare är tillfrågade. Christofher Ramström är tävlingsledare för både sprint-DM och Stockenfejden.

Veteranerna har många arrangemang framför sig nu i höst. Tisdag 19 sept Veteran-OL vid Ösbyholm, Skol-OL 27 sept, 2 och 4 okt. Det är Montessori, Askenskolan och Roggeskolan som önskar hjälp med mästerskap och friluftsdagar. Ingegerd rapporterar om att SMOL hjälpt Paulinska, Europaskolan och Roggeskolan att sätta upp 30 fasta kontroller på Tingstuhöjden, i Stadsskogen och på Vasavallen. De är tänkta att sitta uppe hela året och SMOL kan också använda dem vid tillfälle. Ungdomscupen arrangerades på Långberget 7 sept. Många lag och trevligt arrangemang för ungdomarna i SNO, SMOL och Klemmingen. Naturpasset avslutas den 1 oktober och priser för utlottning införskaffas. Naturpasset kan komma att ersättas av Hittaut 2018. Ett möte är inplanerat med några med erfarenhet från förra gången SMOL arrangerade Hittaut. Det gäller att skapa en projektgrupp och starta planering redan 2017, om vi ska igång med detta under nästa år.

Vad gäller fiberanslutning har vi fått en fråga från ett bolag om vi kan gräva själva från ishallen och fram till SMOL-gården. Styrelsen ska undersöka möjligheterna vidare. Ingegerd tar kontakt med Lotta Stenström angående fika under klubbkvällen 11 oktober. Både den fasta telefonen och stuggruppens mobiltelefon avslutas omgående. Bertil ansvarar för den fasta och Anna F för mobiltelefonens avslutande.

Klubbens gläds åt att Strengnäs Tidning uppmärksammat orientering i sin kavalkad över eldsjälar. Det var ett fint reportage om Daniel Alneberg i vecka 37 i tidningen. Önskemål om att klubben ska skaffa ett Instragramkonto. Linda undersöker hur det är med våra ungdomars konto och om vi behöver ett till.

Bingolottostarten var bra, men har sedan dalat ganska ordentligt. SMOL hade fått ett erbjudande från Bingolottoorganisationen om att de kunde packa medlemsbrev med lotter till särskilda tillfällen. Styrelsen beslutade att inte nappa på det, utan fortsätter som tidigare att sälja vid ICA. Bertil påminner om älgdreven 14 och 21 oktober. Linda lägger ut blänkare på hemsidan om det.

Utvecklingskväll för SMOL, onsdag den 11 oktober. Lenita Lannér från Sörmlandsidrotten leder oss under kvällen. Erbjudande om föräldrautbildning för idrottsföräldrar, måndag den 23 oktober i SMOL-gården, tillsammans med tennisklubbens föräldrar. Det är SISU Idrottsutbildarna som bjuder oss på den utbildningen, tack vare att vi haft många lärgruppstimmar under våren. Linda informerar om att Sevabs årliga föreningsträff blir av torsdag den 19 oktober.

Jocke får i uppdrag att undersöka möjligheten om hur vårt ungdomsstipendium som vi fick i 80-årspresent från SOF kan gå till. Ingegerd och Bertil har gått igenom pärmarna i ”Bertils” rum och kommer att lämna in många till Föreningsarkivet i Eskilstuna snarast. Under hösten ska vi möblera om det rummet och sätta in ett runt mötesbord med stolar och ta bort delar av det stora skrivbordet. SMOL blir engagerade i kommunens Hälsovecka vecka 42, tisdag den 17 oktober kl. 15.00-17.00 ska vi ansvara för orienteringsaktivitet vid SMOL-gården. Avslutningsvis pratade vi om årets gängbudkavle och årsfest. Datum är bestämt till lördag den 11 november. Linda, August och Joel hette segrarna förra året och de arrangerar budkavlen i år. Festarrangörer efterlyses till efterföljande middag!