Kort rapport från styrelsemötet 13 augusti

  • 16 aug 2017

Vi gör en sammanfattning efter varje styrelsemöte, en kortare information, inte att jämställa med protokollet, för att informera samtliga medlemmar. Vi vill vara så transparanta som möjligt så att ni medlemmar vet vad som händer i styrelserummet.

Som vanligt började vi med ekonomifrågorna och Anna Folkegård arbetar vidare med vårt nya system. De flesta konton är nu på plats och vi ser att vi håller budget bra. Anna kommer att fakturera vårens och sommarens tävlingar nu ganska snart, så att vi får två betalningsomgångar ut till oss medlemmar per år. LOK-stödet från RF är redovisat och vi får 7 275 kr för vårens verksamhet, bra siffra!

Anna Stenström Jonsson rapporterade från vår tävlingssommar med hjälp av oss i styrelsen som deltagit i de olika evenemangen. Värt att notera i Christofhers rapport är ju USM-guldet till Hampus och bronset till Erik på Mtb-O-sprinten och Eriks brons på medeldistansen samma helg. Fyra deltagare på Rikslägret i Idre med Susanne som ledare från SMOL och närmare 40 deltagare på O-ringen i Arvika.

Planering pågår inför 25-manna – det blir två lag anmälda, varav ett kombinationslag med Åker och Grip. DM-stafetterna är ett bra träningstillfälle. Ingegerd, Jocke och Daniel hjälps åt att få så många lag som möjligt anmälda från SMOL. En gemensam tävlingsresa är planerad till Valbo den 23-24 sept. Kommer att krocka med Lidingöloppet, som flera ska delta i. Men SMOL har bokat Allmänninge Bystuga i Valbo som gemensamt boende, ingen kostnad för deltagarna. Meddela ditt intresse snarast till Anna Stenström Jonsson, anna.stenstrom.jonsson@gmail.com eller 073-682 33 20. Länk till mer info.

Daniel har gjort färdigt träningsprogrammet för hösten. Nytt utanför all teknikträning är backträning i Åker, varannan tisdag och varannan onsdag kväll. Håll utkik i kalendern. Upptakten hemma hos fam Wallin på Tosterön den 10 augusti var väldigt trevlig, med både träning, fika och bad. Minst en motionsorientering kommer att bli av, den som är planerad ligger måndag den 4 september kl. 17.30 vid SMOL-gården. Rapport också från SOL-skolan som samlade 26 deltagare veckan innan midsommar.

Jocke har fullt upp med planering kring våra kommande arrangemang. Från årets Stockenfejden rapporterade bitr. tävlingsledare Christofher att han och Bosse Andersson efterlyser flera nya funktionärer, flera som kan skolas in på de poster som behövs för en tävling. Styrelsen bestämde att den frågan ska aktualiseras på framtidskvällen onsdag 11 oktober, kvällen får ett fokus på våra arrangemang. Pre-O-SM i Sörmland verkar flyttas till 2019, inte helt klart ännu, men allt lutar åt det. Magnus Sterner är beredd att lägga banor till Natt-SM Pre-O, vilket år det blir. Stockenfejden 2018 blir av, söndag den 2 september. Jocke arbetar med plats och banläggare. Daniel visade upp den nya sprintkartan, som ska användas vid sprint-DM i maj nästa år. Kartan är inte helt klar, som utlovat var, men Daniel har börjat med banläggningen. Ett möte ska inplaneras med Domkyrkoförsamlingen med anledning av att banorna går i närheten av Domkyrkan. Offerter är utskickade till tre olika kartritare angående den nya kartan på Tosterön. Den ska användas första gången vid Stockenfejden 2019. Rapport från veterantävlingen den 8 augusti som SMOL arrangerade med 149 deltagare. Dråplig episod med en försvunnen mobiltelefon – läs mer här.

Peo var inte med på mötet men hade skickat instruktioner för hur grinden upp till Eskilstunavägen ska låsas upp och låsas framöver. Den informationen kommer finnas på hemsidan. Kommunen har skärpt låsningen, utifrån att det varit busåkningar inne på området. Styrelsen påminde stugkommittén om arbetet med att dra in fiber i SMOL-gården. Stugvärdsschema finns framtaget för hösten, länk till stugvärdsschema.

Älgdreven blir av lördag 14 och lördag 21 oktober i år. Anmälan till Bertil om deltagande. Bingolotto startar 27 augusti, Bertil tar skyndsamt fram listor på vilka som ska sälja inför starten. Vi vann ingenting i våras vid Folkspel Cup, SMOL var med länge i tävlingen, men inte hela vägen fram. Kort rapport från Festivalloppet som SMOL var med och arrangerade tillsammans med Mitt Strängnäs, Cykelklubben och World Class. 42 barn och fyra fyrmannalag kom till start. Hitta Ut som SMOL arrangerade 2011 och 2012, ägs numera av SOFT och har ett nytt organisationsupplägg. Klubben har fått en inbjudan från SOFT att vara med 2018, Ingegerd kikar vidare på det.

Fram till nästa möte ska styrelsen fundera på hur vi ska använda vår present från SOF vid 80-årsjubiléet. Vi fick 2 000 kr till ett ungdomsstipendium att användas 2017. Idéer tas tacksamt emot från alla klubbmedlemmar.

Slutligen tog vi ett beslut att Ingegerd, Bertil och Jenny ska se över våra pärmar i ”Bertils rum” och lämna över en del till Sörmlands folkrörelsearkiv.

Nästa styrelsemöte söndag den 17 september kl. 18.00 i SMOL-gården.