Sammanfattning från styrelsemötet 11 juni

  • 22 jun 2017

Vi gör en sammanfattning efter varje styrelsemöte, en kortare information, inte att jämställa med protokollet, för att informera samtliga medlemmar. Vi vill vara så transparanta som möjligt så att ni medlemmar vet vad som händer i styrelserummet.

Ekonomi – Anna Folkegård har gjort den första sammanställningen av vår ekonomi ur det nya systemet Fortnox. Det ser bra ut, vi följer våra budgetprognoser bra på de flesta håll. Färre än tidigare har betalat in licensen på 1100 kr kunde vi konstatera.

Vi hade många rapporter från tävlingsvåren; lyckade resor till Tiomila och Sommarlandssprinten, många på klubbmästerskapet - över 40 stycken, samt en trevlig bussresa till Kringelträffen den 7 maj. Drygt 30 medlemmar hängde på bussturen.

Nu planering för en gemensam tävlingsresa till Valbos tvådagarstävling 23-23 september. Kerstin Alneberg-Stensson undersöker boende.

Det har varit en 25-mannaträff under våren, där också representanter från Grip och Åker var med. Vi planerar ju för två lag, ett SMOL-lag och ett kombinationslag (kommunlag). Flera 25-mannaträningar kommer i höst innan det är dags den 7 oktober.

Dagge har tagit tag i boende under O-ringen 2018 i Örnsköldsvik, förslag någon bygdegård. Vid årets O-ringen är det campingen som är det gemensamma boendet.

Träningsplanering för hösten är i full gång. Upptakt torsdag 10 augusti med bad, samling SMOL-gården som vanligt. Sista teknikträningen torsdag 5 oktober.

Det blir ett par motionsorienteringar och Daniel arbetar med ungdomsrådet vid banläggning och planering.

SOL-skolan full – 26 deltagare till 25 platser. Ungdomsrådet arrangerar med den äran. Anna ska fakturera kommunen för de utlägg klubben har.

Sprint-DM tar alltmera form. Arenan blir vid lekparken i Västerviken. Daniel väntar på den nya sprintkartan för att göra klart alla banor. Lördag 19 maj 2018 blir det av.

Klubben köper in projektor till stora salen och ny stationär dator till klubbrummet, delvis med idrottslyftsmedel.

Daniel kollar upp förutsättningar för att ha utbildning i banläggning och OLA i höst i egen regi och bjuda in grannklubbar.

Stickans Minne ställs in 2017 och återuppstår i ny form lördag den 25 augusti 2018. Det blir ett stadslopp, som ska utformas under detta år. Det kan bli ett provlopp för oss klubbmedlemmar i slutet av augusti med efterföljande picknick eller mat på restaurang i år. Håll koll på hemsidan.

Vad gäller andra arrangemang 2018; ev. Pre-O-SM och Stockenfejden återkommer vi vid nästa styrelsemöte.

Ny karta ska ritas till 2019 års Stockenfejden. Det blir på ett gammalt område intill Väg 55, mittemot Svedäng.

Folkspel Cup har arrangerats under våren för försäljare av Bingolotter. SMOL kom långt i tävlingen, kom med i Andra Chansen, men oklart hur det till slut gick i tävlingen.

SMOL medarrangör vid Festivalloppet den 14 juli vid sommarfestivalen som anordnas av Mitt Strängnäs. Anmäl gärna lag från SMOL, se särskild info om det på hemsidan.

Klubben har utvecklingskväll onsdag den 11 oktober och årsfest med gängbudkavle lördag den 11 november.

Nästa styrelsemöte söndag den 13 augusti kl. 18.00.

GLAD SOMMAR önskar SMOL-styrelsen genom Ingegerd, ordförande