Sammanfattning från styrelsemötet 23 april

  • 24 apr 2017

Vi bestämde att skicka ut en sån här sammanfattning efter varje styrelsemöte, en kortare information, inte att jämställa med protokollet. Vi vill vara så transparanta som möjligt, att klubbmedlemmarna vet vad som händer i styrelserummet.

Ekonomin är alltid först på dagordningen på våra styrelsemöten. Vi pratade igenom förutsättningarna för orienteringslicens och Linda sätter ut en påminnelse om att betala in den före 1 maj för 2017. 

Tävlingssäsongen är i full gång – vi stämde av inför Tiomila, där klubben har ett ungdomslag och ett herrlag.

Söndag den 7 maj har vi gemensam bussresa till Kringelträffen i Järna. Se kommande information om den resan.

Vi pratade om att anordna klubbmästerskap redan den 11 maj ute på Noaks Skepp. Kolla hemsidan för besked och ev. anmälan.

Måndag den 22 maj, då Åker gästar oss för gemensam träning, har vi en träff inför höstens 25-mannatävling efter träningen. Kanske kan vi ha ett eget lag och ett kombinationslag tillsammans med Åkerslöpare?

Styrelsen har också tagit fram ett förslag att anordna en gemensam tävlingsresa till ett annat distrikt i höst. Nu på förslag är Valbos tvådagarstävling 23-24 sept.

Inbjudan ska tas fram till årets SOL-skola den 19-21 juni. Vi får ersättning av Strängnäs kommun och deltagarna kan gå i SOL-skolan utan kostnad detta år.

Ungdomsrådets medlemmar har gjort i ordning banor till två motionsorienteringstillfällen – 24 april och 29 maj – passar bra för alla att ta ett träningspass.

Vi har bestämt att Sprint-DM blir lördag den 19 maj nästa år, mitt i stan på en nyritad sprintkarta, som Kalle Larsson, Kjula ritat på vårt uppdrag. Christofer Ramström tävlingsledare och Daniel Alneberg banläggare.

Vi har också sökt att arrangera Stockenfejden nästa år – förmodligen söndag den 2 sept och långdistans. Stig-Johan Wiklund håller kontakten med SOF i ärendet och han undersöker också om det kan bli en tvådagarstävling ihop med t ex Åkers IF. Christofer tävlingsledare även för den, vi söker banläggare och område.

Många möten är på gång angående nya marker för att rita eller revidera kartor, för att bygga vår egen duschanläggning, för att fundera på fortsättningen för Stickans Minne. Styrelsen återkommer med mera information efter nästa styrelsemöte.

Det är nytt lås på magasinet, samma nyckel går numera till klubbrummet, grinden och magasinet.

Vi finslipar avtalet för uthyrning av vår lokal. Den stora nyheten är att man inte kan hyra den tidigare än fyra månader innan tänkt datum.

PeO Lidholm fick ett uppdrag att se över IT-tillgängligheten i SMOL-gården, kanske är det dags att dra in fiber?

Bingolotto pågår fram till 11 juni, vi deltar i Folkspel Cup för säljare, är framme i kvartsfinal sista helgen i april.

Klädbeställningarna är avslutade i webshopen för denna gång. Kläderna kommer vecka 21.

Mitt Strängnäs anordnar Sommarfestival 13-15 juli och fredag den 14 juli är det planerat ett stadslopp, en stafett för vuxna och ett individuellt barnlopp mitt i stan, och de önskar att SMOL är medarrangör tillsammans med cykelklubben och World Class.

Nästa styrelsemöte är söndag den 11 juni kl. 16.00. Styrelsen uppskattar om du som medlem hör av dig med angelägna frågor för klubben att utveckla och ta ställning till.

Med vänliga hälsningar Styrelsen