Glad sommar och glad midsommar!

  • 23 jun 2016

En sommarhälsning till SMOL från vår ordförande Ingegerd Lusensky.

Nu är vår/försommarsäsongen slut och vi kan göra ett härligt bokslut.
Så mycket aktiviteter 80-åringen haft för sig under den här våren.

-Fullt manskap på Tiomila - lag i alla tre kavlarna och många fina resultat på vårens tävlingar i övrigt. På OK Grips tävling var vi 38 stycken som tävlade för SMOL!! Dessutom många veteraner igång - vi är snart upp emot 20 stycken på tisdags-och torsdagstävlingarna.
-Veteranerna satsar också på skolorientering, tre skolmästerskap plus World Orienteering Day har man arrangerat under våren.
-En strålande nybörjarkurs med över 20 deltagare hela våren, trots mycket regn och rusk.
-Intensivkurs för vuxna, det blir nog tävlingspremiär vid Eskilstuna Weekend för några i den gruppen.
-Bra träningstorsdagar - vi har varit upp emot 50 stycken (inkl. nybörjarkursen) på träningarna och det har bjudits på varierad teknikträning. Men vi saknar er vuxna i klubben, kom gärna på några torsdagsövningar i höst.
-Fin klubbresa till Skara Sommarlandssprinten - en upplevelse för alla som var med.
-Och nu senast - SOL-skola för 20 barn i åldrarna 9-12 år med ungdomsrådet som planerare och genomförare. Deltagarna var supernöjda, det var helt klart.

Nu ska vi ta vara på några orienteringslediga dagar/veckor och känna att SMOL mår bra.Vi är en vital 80-åring.

För ungdomsrådet drar det igång direkt efter midsommar med Rikslägret i Sälen och för många av oss är det Eskilstuna Weekend som gäller som sommarträning/tävling.
Kul att den tävlingen finns så nära oss och i år är det även Ultralång SM på lördagen, i samband med E-tuna Weekend. Svenska eliten, en del av dem, gästar då Svalboviken, där tävlingen går.

Jag tackar alla för våren 2016 och önskar en fin sommar, med eller utan orienteringsinslag.
Vi ses - vill du lära dig lite om Strängnäs historia, så börjar de dramatiserade stadsvandringarna torsdag den 30 juni och håller på till första torsdagen i augusti - och där kommer jag att känna igen dig, men kanske inte du mig.

Varma hälsningar
ordförande Ingegerd