En fantastisk Oscarsgala

  • 5 dec 2015

image: En fantastisk Oscarsgala

Ett segrande lag korades och Oscarsstatyetter delades ut till god mat och trollbindande underhållning - SMOL:s årsfest blev en glittrande tillställning.

Hela elva lag kom till start i den numera traditionsenliga Gängbudkavlen. De första två sträckorna löptes på Vasavallen och den avslutande sträckan i Stadsskogen. De sista löparna behövde kartlyse och om man hade tur hann man i mål innan kontrollerna plockades in. Johan instruerade och värmde upp lagen med rutin, stafettens banläggning stod Daniel för.

20151205 Lag On The Waterfront
Så här taggade var löparna i Lag On The Waterfront innan start...

20151205 Det segrande laget
... och det lönade sig för de tog hem segern och fick en varsin statyett.

Familjerna Wallin och Svärd stod för ett galant arrangemang för närmare 60 medlemmar. Röda mattan var utrullad när gästerna kom och det var trevligt att se att så många verkligen klädde upp sig till en gala. Vi bjöds på god mat och efterrätt därtill, prisutdelningar under hela middagen, dessutom underhållning av en trollkarl.

Oscarsstatyetter delades ut i sju kategorier

Bästa Regi delades ut till Hillevie

De nominerade var:

Carina Sundbüe
Carina har i år stått för en svår utmaning med att ta ut rätt folk till 25-manna. Uttagningen gick mycket bra det fanns säkert ett 30 tal villiga löpare som ville representera klubben. I det här fallet kan man väl nämna att regin var bättre än slutresultatet.

Daniel Alneberg
Daniel har efter många år vid skrivbordet lyckats komma fram med ett gångbart 10 mila lag för herrar. Laget som kom på en 164 plats vilket är mycket bra.

Hillevie Svärd
Hillevie har under året dels regiserat sina egna tävlingar men framför allt såg hon till att det fanns ett ungdomslag i 10MILA där både Hillevie och Sara Lagerman sprang. Detta förvånade många; att klubben fanns med i även 10MILAs ungdomstävling.

Bästa manliga huvudroll delades ut till Daniel

De nominerade var:

Mats Sundbüe
Mats är en av de som vunnit 10MILA (1988). För klubben representerande SMOL var han en av huvudkaraktärerna i årets 10MILA och 25 manna. Lägg där till ett sprudlande engagemang för klubbens ungdomar som han ivrigt skuggar på träningarna. Mats är även Svensk Mästare i Veteranorientering medeldistans för H50 och Distriktsmästare Lång i samma klass.

Anton Sundin
Anton sprang den klassiska sträckan långa natten i 10MILA laget där plockade han in 49 placeringar under sin sträcka. Anton har under året också vunnit H21 på Gotlands Tvådagars.

Daniel Alneberg
Daniel har genom sitt engagemang inom klubben fått en nystart på träningsupplägget. Daniel sprang sträcka 1 i 10MILA och var den som var närmast ledning med endast 18,04 efter täten. Daniel är även Svensk Mästare i veteranorientering Långdistans för H35.

Bästa kvinnliga huvudroll delades ut till Kajsa

De nominerade var:

Karin Gustafsson
Karin är Svensk mästare i D65 medel och långdistans. Världsmästare Långdistans W65 med 5 minuters marginal. Karin är även distriktsmästare i medeldistans. Karin har även vunnit vanliga tävlingar såsom Nyköpings orienteringen. Karin har även deltagit som banläggare under hösten träningar.

Kajsa Wallin
Kajsa lyckades bli distriktsmästare i nattorientering D10 vilket uppmärksammats ibland annat Lilla sportspegeln. Kajsa har även vunnit etapp 1 i tvådagars på Gotland

Anna Folkegård
Anna blev 24 på O-Ringen D 45. Distriktsmästare i D45 medeldisstans- Även vunnit mälarmårdsdubbeln långdistans, Eskilstunaorienteringen m. fl.. Anna var även bästa dam på Fort- KM i maj.

Bästa kvinnliga biroll delades ut till Katarina

De nominerade var:

Kerstin Alneberg-Stensson
Kerstin har inte bara lett sin son in på orienteringens bana utan har nu börjat om med en ny generation. Kerstin har medverkat som skugga under nästan alla pass på nybörjarorienteringen både för blodsbarn som andra barn.

Angelica Lidholm
Angelica har deltagit i föräldrakursen under våren och utifrån det också alltid ställt upp som hjälpreda när det har behövts allt från ett inhopp som kassör till, skugga i både nattcup och andra träningar. Angelica har även ett stort engagemang för hur vi människor relaterar till varandra. Nästa mål måste vara att duga som skugga till Adam.

Katarina Ankarling
Katarina kom på 62 plats i O-Ringen vilket får anses som en jättebra prestation för att springa O-Ringen för första gången. Katarina bevisar därmed att orientering är en sport för alla.

Bästa dokumentär delades ut till Håkan

De nominerade var:

Håkan Bern
Håkan är en förebild som visar vägen för sina döttrar, Elsa och Tyra. Håkan sprang Naturpasset i Strängnäs och fick oväntat mothugg i skogen. Stor uppståndelse på Mälarsjukhuset då dessa skador är ovanliga. Håkan vill du kanske komplettera lite? (Håkan berättade lite om hur det gick till när han blev huggormsbiten)

Erik Jonsson
Den innebandyspelande orienteraren har under hösten givit kapten krok ett nytt ansikte. Erik har trots detta deltagit i både träning, tävling och flaggvaktande. (Patrik berättade att Erik bröt armen när han cyklade in i ett staket).

Magnus Axelsson
Vad, vad vadför är jag nominerad här. Magnus har ju under hösten 2014 sprungit vilse med Daniel på Rodhen natten. Eller hur var det med Påskorienteringen i Kjula. Har Magnus något att till lägga? (Här blev det inga utvecklingar från Magnus sida)

Bästa scenografi delades ut till Lotta

De nominerade var:

Lotta Stenström
Allas vår Lotta har som vanligt sett till att det funnits mat vid alla nattcuper, Varit ungdomsledare i grupp Gul, Köpt soffor åt ungdomskommittén, tvättat kläder etc.

Åke Hulefors
Har varit och letat efter enheter som tappats bort, ordnat med älgdrev, blivit nominerad till årets senior i Södermanland, varit skugga på nybörjarorientering och parkeringsvakt på tävlingar men framför allt har han blivit morfar.

P-O Lidholm
Mannen som gav kartrummet en kopiator, Tidsstudieman på mången ungdomsträning och alltid med frågan vad kan jag hjälpa till med!

Bästa Foto delades ut till Sussie

De nominerade var:

Susanne Söderholm
Många är bilderna som Sussie tar, tur att vi har någon som gör det!

Izabela Marcinkowska
Vilka actionbilder vi fick se från årets Stickans minne.

Johan Wallin
Mycket sparsam fotograf men det har ju tydligen hänt.

Ytterligare priser delades ut...

Ove Johansson fick en statyett och Ingegerd delade ut blommor till våra svenska mästare Mats och Daniel.

En trollbindande underhållning fick avsluta galakvällen.

Stort tack till arrangörerna!


Bildspel från året som gått, kompletterat med bilder från galakvällen, finns här: Picasa.