SMOL - en framtidsförening

  • 24 okt 2014

SMOLgården sjöd av framtidstankar på torsdagskvällen den 18 oktober. Ordförande Ingegerd Lusensky ser positivt på det fortsatta arbetet.

Framtidsarbetet

 

18 SMOL:are samlades i klubbstugan torsdagen den 16 oktober.

Torbjörn Berglund från SISU Idrottsutbildarna inledde och pratade om Framtidens Idrottsförening, om vilket stöd vi kan få från SISU och så presenterade han Målstegen.
Det är idrottens modell för att ta fram vison, verksamhetsidé och värdegrund för en förening.

Sedan var det dags för oss deltagare att arbeta. Vi gjorde en SWOT-analys av SMOL, dvs vi tog fram klubbens styrkor, svagheter, möjligheter och hot och presenterade för varandra.
Det kom fram många idéer och intressanta tankar inom alla fyra fälten av SWOT:en.
Glasklart framstod ledarbristen som den största svagheten just nu. Den har högsta prioritet att komma till rätta med.

Höstens verksamhet fortsätter med ungdomsträning på torsdagkvällar. Det är många som kommer varje torsdag. Ibland är det enbart löpträning, men då och då och framförallt vid de kommande Natt-cuperna blir det orienteringsträning. Och då behövs extra ledare, många skuggor för att utveckla ungdomarna. Lotta, Jan-Erik och Sussie som håller i träningen, kommer att maila ut till oss aktiva i SMOL när det behövs extra stöd. Vi hoppas det kan bli ett första sätt att komma åt ledarbristen. Vi hoppas också att torsdagskvällar blir en samlingspunkt för många i klubben. Kom och träna och umgås med dina klubbkamrater.

Styrelsen tog hand om alla idéer och kommer att gå vidare med dem och redovisa resultat till alla klubbmedlemmar framöver. Särskilt kommer styrelsen att arbeta med Målstegen och ta fram underlag för verksamhetsidé och värdegrund till årsmötet i februari.

Tack till alla som var med och bidrog till att framtidsarbetet nu startat.

Lycka till på söndag på Stickans Minne alla som ska delta där

önskar

ordförande Ingegerd