Ungdomens 10 mila

• 4 aug 2013

SMOL var med vid Ungdomens 10 mila med ett D18 lag tillsammans med 1 löpare från Ärla IF. Tävlingen gick utanför Ulricehamn och klassen D18 startade kl 5:30 på lördags morgonen med målgång vid 8 tiden. På fredags kvällen avgjordes HD12 klassen men kombinationslaget SMOL/Ärla fick strykas pga för få löpare.

De som sprang i D18 laget var Str 1 Lisa E, Str 2 Sofie Olsson (Ärla), Str 3 Chantelle H och  Maja E, Str 4 Hanna J och Str 5 Anna E. Vi åkte ned till tävlingen på fredag med en mini buss och kom fram till vårt militärtält kl 5 på fredag. Vi hann med att titta på HD12 tävlingen och bada innan vi gick och la oss. Eftersom HD18 klassen startade kl 3 så vaknade man tidigt av speaker ljudet och alla i laget gick upp kring kl 4 vilket kändes ganska ovanligt!. Lisa sprang första sträckan och låg bra med (35a) vid varvningskontrollen och kom sedan in som 25a mindre än 2 min efter täten. Hon växlade till Sofie Olsson (Ärla) som sprang andra sträckan som var gafflad med den första. Sofie sprang bra och växlade som 37a till Chantelle som fick sällskap av Maja som extralöpare på sträcka 3. De sprang fort och avancerade till plats 33 när Hanna tog över på sträcka 4. Även på denna sträcka avancerade laget och Hanna växlade som 29a. Jag sprang sista sträckan som var en häng sträcka och innan jag hade startat hade jag tittat vilka tjejer som kunde tänkas gå ut tillsammans med mig. Vid första kontrollen stämplade jag samtidigt med Stina Nordin från Sundsvall som jag visste är en duktig tjej och därför försökte jag ta lite hjälp av henne. Hon sprang väldigt fort men jag kunde följa med henne och jag såg att vi passerade flera lag. När vi kom in på upploppet hade hon en lucka som jag inte orkade springa ifatt men jag var nöjd när jag hörde att vi kom på plats 18 i vår klass som innehöll mer än 60 lag. Nöjda och belåtna kom vi tillbaka till Strängnäs kl 4 på lörd em.