Grönklittshelg med SMOL

  • 4 feb 2013

Orsa-Grönklitt bjöd på en upplevelse av sällan skådat slag, jag tror att alla som var på plats blev näst intill saliga. En sol som endast skymdes av lätta slöjmoln från torsdag till söndag och skidspår av högsta klass.

Vi som hade möjlighet att vara med på SMOL:s andra skidläger för säsongen i Orsa-Grönklitt åker där ifrån med en nöjdhetsfaktor 11 av 10 möjliga.

De fantastiska förhållandena utnyttjades av alla på allra bästa sätt med skidåkning på olika sätt. För flertalet av oss handlade det om längdskidåkning, men för ungdomarna på snowboard gick det utför. 

Ett nytt spår kallat Kallborundan på 22 km var nog den runda som våra skidor nötte mest, några av oss tog den flera gånger per dag. Kanske inte så konstigt när beskrivningen av rundan liknades vid Vasaloppet, en tävling som många av deltagarna är anmälda till. Nu sökes även fler aspiranter till ett vasalopssdeltagande, då SMOL har ett lag anmält till Vasaloppsstafetten, men där alla platser ännu inte har blivit tillsatta. Räck upp handen ifall du känner dig manad att ta en av sträckorna, kanske en ny upplevelse för en del - skribenten t ex.

Nästa gång SMOL samlas i Dalarna är det i Färnäs under vasaloppsveckan. Då tar Lotta och Dagge emot oss med öppna armar och välkomnar oss till denna fina bygdegård i de sista förberedelserna inför loppets ansträngningar.

Tack alla som gjorde denna resa så minnesvärd; Janne som ansvarig, Lotta och Dagge för lördagens samkväm och alla ni andra för trevligt sällskap.

En reflektion gjord av
Magnus G.