Fartfylld ungdomsstafett på Långberget

  • 24 aug 2023

Vi möttes av skyltar som varnade för snabba ungdomar med karta när SMOL arrangerade en ungdomsstafett utanför Trollskogens förskola på Långberget torsdagskvällen den 24 augusti. Skyltarna stämde. Snart kryllade det av förväntansfulla barn och ungdomar. Vuxna var på plats och delade ut nummerlappar och förklarade vilka som skulle springa tillsammans.

Drygt 70 ungdomar sprang en tvåmannastafett. Vädret var härligt men myggen var något irriterande. Arrangemanget kändes proffsigt med växling, marka, dusch och tidtagning. Att få något i magen och något att dricka efter loppet uppskattades. Banorna lovordades och det blev en skön kväll.

Denna traditionsenliga tvåmannastafett är en del i ungdomscupen för klubbarna Strängnäs-Malmby OL, Södertälje-Nykvarn Orientering, OK Klemmingen från Gnesta och OK Grip från Mariefred. Ungdomsstafetten är ett populärt inslag i höstens träningsprogram. Riktigt kul att se så många barn, ungdomar, föräldrar och andra klubbmedlemmar på plats tillsammans med våra gäster.

För några var det första gången de provade på orientering, för andra var det första gången de var med om en stafett. Några var mer rutinerade. När starten gick och alla rusade iväg gällde att våga stanna och läsa kartan också.

Ett stort tack till SMOL:s veteraner och alla föräldrar som var på plats och hjälpte till med arrangemanget med allt från kontrollutsättning till arenabygge och tidtagning.

Klasserna som det tävlades i var U1 och U2 samt en tredje klass som var en kombination av U3 och U4.

Visst är det kul med lite fartfylld och tävlingslik träning ibland. Det blir säkert en repris nästa år. Då får vi se vilken skog vi springer i då.

Länk till resultat: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=46475&groupBy=EventClass