2000-tal

2000

SMOL var medarrangör i Tiomila som arrangerades på Malmby flygfält. Bussen såldes och föreningen köpte inte en ny buss, det var problem att hitta chaufförer med busskort, bensinpriset ökade och dessutom minskade medlemmarnas intresse för att åka buss till tävlingarna. I och med att internet kom in i bilden blev det enkelt att gå in på arrangörens hemsida och kolla sin starttid varvid man tog den egna bilen och behövde ej lägga så mycket tid på sin tävlingsverksamhet.

2001

Det fysiska aktivitetsåret Sätt Sverige i rörelse arrangerades och det resulterade i att Naturpasset fick en ny skjuts och ett samarbete mellan Apoteket och svensk orientering blev ett stöd för föreningarna vid försäljning smat många fina priser till utlottning bland alla som besökt ett visst antal kontroller.

2002

Maria Bredberg Pettersson åker Vasaloppet på tiden 7.15.38.

2003

Genom exploatering av området kring Malmbystugan, Malmbyskogen skulle komma att tas i anspråk för såväl motorväg som industriområden, påbörjade planeringen för en ny hemvist för klubben. Det arrangerades en hemvändardag vid Malmbystugan med besök av många Malmbyiter.

2004

För sista gången arrangerades det traditionella Valborgsmässofirandet vid Malmbystugan.

Intresset för Vasaloppet fortsatte att öka, hela 34 åkare från klubben deltog.

På hösten bildades ett ungdomsråd, med Christofher Ramström som förste ordförande, rådet tog fram nydesignade tävlingskläder för klubben.

Anna Folkegård (Garin) avslutade sin långa elitkarriär med VM i Sverige.

2005

Den nya klubblokalen vid Vasavallen invigs. Tack vare ett utmärkt samarbete med i första hand Strängnäs kommun och Pfizer AB har lyckades föreningen bygga upp denna förnämliga anläggning.

2006

Klubblokalen döptes till Vasagården. Det gamla godsmagasinet flyttades till Vasavallen. Föreningen firade sina 70 år.

2006 Melkers minne
SMOL:s lag på Melkers minne:
Överst fr.v: Cecilia och Stefan Hallberg, Alex Garin.
Nederst fr.v: Anna och Lisa Eriksson, Olle Jonsson. 

2007

2007 DM-stafett
SMOL högst på prispallen i DM-stafett 2007
H16: Anton Sundin, Tim Sundbüe och Markus Ramström

2008

Strängnäs Bostads AB tog namnet Vasagården till ett planerat bostadsområde mellan Vasaskolan och Kristinagården. Det gjorde att SMOL bytt namn på klubbstugan från Vasagården till SMOLgården. Första medlem som fick utmärkelsen ”Årets klubbmedlem” stöder vår verksamhet i Ur o Skur. Den ser till att vi har en plats att träffas för att vara sociala, planera vår verksamhet, utbilda, träna, samt hjälper andra föreningar som behöver en mötesplats. Dessutom stöttar den föreningens ekonomi i form av en stadig ”cash cow”. SMOLGÅRDEN får i det här fallet även betraktas som en klubbmedlem och tilldelas nu den första orginaltavlan som instiftande av det nya priset!

2008 etappsegrare
Två glada etappsegrare på O-Ringen i Sälen: Anna Folkegård (D40) och Karin Gustafsson (D60).
Karin vann totalsegern i D60! 

Till Daladubbeln åkte Anton Sundin, Marcus Ramström, Richard Söderholm, Mårten Winkler, Niklas Gustafsson, Jens Sundbüe, Madeleine Green och Lisa Eriksson.

2008 Daladubbeln
Richard och Mårten efter stafetten på Daladubbeln.

2009

Strängnäs-Malmby OL arrangerade DM Natt med mål på Vasavallens B-plan, som då var en grusplan, med banor i Stadsskogen.

2009 DM Natt
Anton Sundin och Tim Sundbüe i speakervagnen på DM-natten.

SMOL hade höstavslutnings läger för 13-16-åringar i Sörmland i SMOLgården.

2009 Inomhusträning
Inomhusträning i Tosteröskolan blev ett lyckat initiativ vintern 2008/2009 (av Carina Sundbüe) som sedan höll i sig under många år. (Här är det Ann-Marie Johansson och Sofie Söderholm som kämpar på.)

2009 DM Lång
DM Lång: Anna Eriksson, distriktsmästare i D10, flankerad av Lisa Eriksson och Jonna Fors.

2009 Niklas skol-SM
Skol-SM: Niklas Gustafsson blev svensk mästare i skol-SM (sprint).

2009 Stockenfejden
Stockenfejden arrangerades i Mora skog, Lotta Stenström och Dag Sundin höll i prisutdelningen.