25manna – höstens höjdpunkt närmar sig

  • 6 okt 2023

image: 25manna – höstens höjdpunkt närmar sig

Nu är laguttagningen uppdaterad. Det har varit en del sjukdomar och återbud in i det sista. Var på plats på arenan i god tid före din start. Samling SMOL-gården kl. 7.40 för gemensam avresa kl. 7.45. Tiden är anpassad för att sträcka 3 ska vara på plats i lagom tid för sin start.

Höstens orienteringshöjdpunkt, 25manna-stafetten lördag 7 oktober, är nu bara en vecka bort. I år går tävlingen vid Lida Friluftsgård söder om Stockholm. Precis som förra året satsar vi på att ställa två SMOL-lag på startlinjen, men i år blir det för första gången en kamp mellan unga och äldre. Vi har satt samman lagen utifrån ålder, ett lag med yngre och lovande löpare och ett lag med rutinerade rävar (med ett par förstärkningar av yngre förmågor i det "äldre" laget då tävlingsreglerna kräver det). Vi kallar lagen för SMOL Ungdom och SMOL Rutin.

Laguppställning, SMOL Ungdom

Sträcka

Längd

Löpare

1

7.4

Henrik Sandén

2

5.4

Hanna Lundström

3

4.2

Ronja Löw, Elis Duus Otterström, Gösta Wallin, Oscar Lennell

4

3.0

Agnes Ahlin, Ester Falk, Ossian Haglund, Noah Alneberg

5

6.3

Christofher Ramström, Sixten Wallin, Robin Johansson, Olle Krona

6

4.8

Lovisa Hallenek, Hannalina Haraldsson, Christina Alneberg, Kajsa Wallin

7

5.3

Joel Wiklund, Hampus Nyholm, Tim Sundbüe, Jonathan Ihrsén

23

4.0

Linus Hallenek

24

8.8

Philip von Rosen

25

6.4

Elin Krona

Laguppställning, SMOL Rutin

Sträcka

Längd

Löpare

1

7.4

Daniel Alneberg

2

5.4

Anna Folkegård

3

4.2

Christer Lennell, Johan Wallin, Sören Maarup, Emilia Lennell

4

3.0

Jeremiah Hammar Bengtsson, Monica Öhlund, Jenny Hallenek, Gunilla Öqvist

5

6.3

Magnus Ahlin, Magnus Sterner, Tomas Hjorth, Anders Westbom

6

4.8

Pia Hammar, Marie Green, Susanne Maarup, Carina Sundbüe

7

5.3

Jan-Erik Andersson, Kjell Ericsson, Stig Johan Wiklund, Thomas Öqvist

23

4.0

Pontus Eriksson

24

8.8

Sven-Olof Hellström

25

6.4

Linda Sterner

Vi vet av erfarenhet att det in i det sista kan bli ändringar i lagen. Vi ber dig därför att kolla laguppställningarna på Eventor dagarna innan tävlingen ifall det blivit ändringar.

Reserver

Stefan Ihrsén

Bekräfta

Vi vill att du som är med i något av lagen hör av dig och bekräftar, senast på söndag 1/10, att du sett laguttagningen och kommer att vara på plats på Arenan i god tid före din start.

SMOL Ungdom:
Stig Johan Wiklund; sj@idevator.se, 073-3542216
Hannalina Haraldsson; Snapchat eller hannalina.haraldsson@gmail.com

SMOL Rutin:
Thomas Pettersson, thomas@tptraining.se, 070-5109718

Markservice

Vi i SMOL brukar vara bortskämda med föredömlig markservice under 25manna, och även i år kommer Anna Stenström Jonsson och Håkan Jonsson att ordna med förtäring under dagen. De kommer att erbjuda soppa, bröd, smör, ost, kokt korv med bröd och något gott, t ex en hembakad kaka. Var och en tar får ta med sig egen dryck, både kall och varm, samt egen tallrik och sked till soppa. Om du har behov av specialkost, eller behöver veta vad maten innehåller, kontakta Anna på 073-682 33 20.

Gemensam avresa

Samling SMOL-gården kl. 7.40 för gemensam avresa kl. 7.45. Tiden är anpassad för att sträcka 3 ska vara på plats i lagom tid för sin start. Bra om du som planerar att vara chaufför läser igenom PM Trafik hemma i lugn och ro innan avfärd.

Lagledare

Under tävlingsdagen kommer det finnas lagledare på plats som hjälper löparna med överdragskläder, växlingstider, osv.  Lagledarna är Fredrik Lundström, Jesper Haglund och Ann-Kristin Wiklund.

Om 25manna för dig som inte varit med förut

25manna är Sveriges största orienteringsstafett, där över 300 lag deltar varje år. Som namnet indikerar är det 25 löpare i varje lag. Sträckorna är av olika längd och  svårighetsgrad, och alla lag måste innehålla både damer och herrar, tjejer och killar, i olika åldrar. Det innebär att alla kategorier av orienterare bidrar tillsammans i ett lag, och SMOL kraftsamlar i år för att ställa upp med två lag. Parallellt med stafetten finns det öppna banor, så om du inte är med i ett lag så ta gärna chansen att uppleva 25manna-stämningen på plats och spring en öppen bana.

Mer information om tävlingen finns att läsa på denna länk: 25manna Inbjudan