Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SOFT


Från och med 2022 införs löpordningen varannan dam, varannan herre på SM i sprintstafett. Därefter kommer löpordningen alterneras så att damer startar jämna år och herrar udda år. Beslutet gäller för grenen orienteringslöpning.
 
De tävlingsmässiga förberedelserna har varit i princip obefintliga.Men nu har förbundskaptenen Martin Hammarberg tagit ut sin första mästerskapstrupp, detta till EM i Bulgarien.
 
Tove Alexandersson har varit en längre tid i Alperna och tränat skidalpinism. Nu har 2021-års stjärnskott Hanna Lundberg anslutit för ett träningsläger på hög höjd i franska La Plagne. Andra landslagslöpare är i Alicante för grundträning.
 
Det väntas rejäl kyla i Jokkmokk till veckoslutet när årets skidorienteringssäsong drar igång på allvar.På programmet står juniorlandskamp samt Svenska Cupen för seniorerna. I potten finns biljetter till EM i Bulgarien.
 
Vill du vara med och bevaka en idrott med världens bästa landslag och med ett aktivt föreningsliv över hela landet? Brinner du för att hitta nyheter som kan ge eko i riksmedia? Nu söker vi en redaktör till tidningen Skogssport.
 
Svenska Orienteringsförbundet och Ridsportförbundet har utsetts till Årets förbund. Utmärkelsen innebär 300 000 kronor till svensk orientering. - Det är ett kvitto på att vi jobbar i rätt riktning, säger Maria Krafft Helgesson, SOFT:s ordförande.
 
Att orientering kan locka nya målgrupper och att många tycker orientering är roligt har vi fått bekräftat under inkluderingsprojektets första år. Nu söker vi en engagerad projektledare för att leda projektet vidare! Är du vår nya projektledare?
 
MABI Hyrbilar förlänger avtalet som förbundspartner till Svenska Orienteringsförbundet
 
I maj 2023 blir det fullt fokus på skarpt lokalsinne i Lund, då staden nu utsetts till värdstad för SM i sprint i orientering.
 
Icebug och orienteringen har mycket gemensamt – inte minst kärleken till skogen. - Det känns fint att fortsätta samarbeta med ett förbund som jobbar för att fler ska vara ute i naturen och röra på sig, säger Marie Thomasson, Icebug.
 
När annat i livet inte är sig likt kan det vara skönt att förlita sig på en kompass, som pekar en i rätt riktning. Med karta i hand finns det alltid ett mål med promenaden, löpturen eller utflykten och då är Naturpasset en perfekt aktivitet.
 
Sex miljoner kronor. Det är orienteringens utfall i de kompensations- och återstartsstöd som presenterats av Riksidrottsförbundet."Viktiga pengar i vårt arbete med att återhämta oss efter pandemin", säger SOFT:s förbundschef Susanne Maarup.
 
O-Ringen tilldelas närmare fyra miljoner kronor i kompensationsstöd. Tidigare i höstas har även ett evenemangsstöd i motsvarande storlek utbetalats.
 
Gillar du sociala medier och drivs av att nå ut till många? Vill du jobba med en idrott som har ett framgångsrikt landslag, ökar i antalet utövare och upptäcks av fler och fler genom spännande tv-sändningar? Då kan du vara den vi söker!
 
Tove Alexandersson är åter nominerad till Jerringpriset. OS-vinnare, världsmästare och paraolympier finns bland hennes 12 konkurrenter. Läs om hur du röstar på Tove!
 
12

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@smol.se

Se all info