Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SOFT


Det ligger mycket i potten på sprinthelgen i Norrtälje den 24-25 april. Dels finns EM-biljetter att slåss om, dels ska tidernas första svenska mästare i knockout-sprint koras.
 
I helgens coronasäkrade elitpremiär i Västervik var D/H21 enda klasserna, och med några få undantag deltar bara seniorer på sprinthelgen i Norrtälje. Men, därefter arrangeras ett antal elittävlingar där även juniorerna får ställa sig på start.
 
Alva Olsson och Gustav Bergman är svenska mästare i ultralång distans. "Verkligen jättekul att äntligen få kliva allra överst på pallen! Det är något särskilt med ett guld", säger Alva Olsson efter att ha bärgat karriärens första SM-titel.
 
Sara Hagström och Gustav Bergman var vassast i orienteringens elitpremiär. Hagström segrade med god marginal, medan Bergman till slut vann en sekundstrid mot Simon Imark.
 

Dags för elitpremiär!

(2021-04-09 10:59)
Till helgen är det äntligen dags för elitpremiären i Västervik – en medeldistans på lördag och ultra-SM på söndag, och båda loppen ingår i Swedish League. Mängder av världslöpare är på plats och om bara en månad inleds den internationella säsongen.
 
Från och med nyårsdagen 2022 ska damer och herrar ha lika beräknade segrartider i samtliga klasser. "Konkreta förslag ska ut på remiss och vi är mycket angelägna om att få rörelsens input”, säger Mette Brolinson på Svenska Orienteringsförbundet.
 
Den andra och tredje deltävlingen i Svenska Cupen i mountainbikeorientering utgår och premiären i Eskilstuna flyttas framåt i tiden.
 
Regeringen klubbar ännu en krismiljard till idrotten och ett evenemangsstöd på 3 miljarder ska införas. Svenska Orienteringsförbundet applåderar beskedet, men beklagar att smittsäker idrott som orientering fortsatt behandlas orättvist.
 
Äntligen är det dags för en andra säsong av Stjärnkampen, satsningen där klubbens ungdomar jobbar som ett lag. Deltagarna, som är mellan 13 och 16 år, ska tillsammans genomföra en mängd varierade uppdrag och på så sätt samla stjärnor.
 
Helgen 10-11 april startar årets Swedish League med en medeldistans och ett ultra-SM i Västervik. "En riktigt tuff och rolig elitpremiär. Anmäl er snarast!" säger SOFT:s idrottschef Tomas Stenström, som nu redogör för vilka som får delta.
 
SM i natt, sprint och sprintstafett skjuts på framtiden. Sprinthelgen i Norrtälje modifieras rejält och restriktioner förändrar även elitpremiären i Västervik. Här presenteras en rad förändringar i vårprogrammet och bakgrunden stavas såklart coron...
 
Under lördagen fullföljdes det förbundsmöte som inleddes våren 2020. På bordet låg ett antal förslag och motioner och här kan du läsa om de beslut som fattades. Mest diskussion blev det kring styrelsens förslag om likvärdigt tävlingsupplägg.
 
På lördag ska Förbundsmötet 2020 äntligen avslutas med ett extra förbundsmöte som hålls digitalt. Det som kommer att behandlas är ett antal motioner och styrelsens förslag. Här kan du se vilka ärenden som ligger på bordet.
 
När vi nu går mot en vår och sommar med fortsatta restriktioner gäller det att inte tappa riktningen i tillvaron utan finna aktiviteter som skänker mening och ger energi. Välkommen att delta i Naturpasset och tävla om en kompass från Silva!
 
Sex miljoner färre deltagartillfällen registrerades av svenska idrottsföreningar för LOK-stöd under 2020 jämfört med 2019. För orienteringens del var tappet under fjolåret 15,4 procent.
 
12

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@smol.se

Se all info