Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SOFT


SM-sändningarna blev en tittarsuccé, där flera siffror överträffade fjolårets VM. "Vi är väldigt nöjda med utfallet. Nu ska vi tillsammans med SVT blicka fram emot nästa säsong. På sikt kan vi bygga något fantastiskt", säger Mathias Karlsson på...
 
ÖREBRO: Stora Tuna låg en bra bit efter inför sistasträckan, men Tove Alexandersson tog sig både ikapp och förbi och laget försvarade sin SM-titel i sprintstafett. Silvret till IFK Göteborg och bronset till Kåre.
 
Gustav Bergman vann SM-sprinten i Örebro och har nu vunnit tre av tre möjliga SM-guld i år. På damsidan infriade förhandsfavoriten Tove Alexandersson alla förväntningar.
 
Alla förhandsfavoriter tog sig genom förmiddagens sprintkval i ett småregnigt Örebro. 14.20 inleds SVT-sändningarna från SM-finalen.
 
Till helgen fortsätter SM-festen i SVT med två rafflande sprinttävlingar i Örebro – individuell sprint på lördag och sprintstafett på söndag.
 
Två orienterare finns med bland de elitidrottsstipendiater som kommer att tilldelas 50000 kronor; Lina Strand och Karolin Ohlsson.
 
Från 15 oktober kan 500 åskådare tillåtas på idrottsarrangemang. Men något förslag om undantag för deltagare har regeringen inte formulerat. Däremot får Folkhälsomyndigheten nu i uppdrag att "särskilt titta på undantag" för exempelvis utomhusidrot...
 
Emelie Holmström, Kamrat och IF KIF, och Marcus Jansson, Garphyttans IF, vann mountainbikeorienterarnas SM i långdistans i skogarna norr om Norrköping.
 
Alice Hugosson, Martin Regborn, Sanna Fasth och Gustav Bergman blev premiärvinnarna av det nyinstiftade Prestationspriset, en utmärkelse som delas ut i samarbete med Framåt för fler i rörelse.
 
Vi vet att det finns många som verkligen bryr sig, många som lägger särskilt fokus på miljö, inkludering eller jämställdhet. Känner du någon som jobbar extra hårt i dessa coronatider? Nominera i så fall vederbörande till Silvastipendiet Care more.
 
På söndag är det ordinarie anmälningsstopp till sprint-SM i Örebro 10-11 oktober. Hittills är 347 löpare klara för start. "Det är önskvärt att så många som möjligt anmäler sig tidigt. Det underlättar planeringen i coronatider", säger Tomas...
 
Svenska cupen 2020 utgick, men i samband med helgens lång-SM avgörs en nyinstiftad SM-cup för mountainbikeorienteringens juniorer. JSM-cupen baseras på de tre SM-tävlingarna i sprint, medel och lång.
 
Med bara några sekunders marginal sprang Sanna Fasth hem sitt första SM-guld i söndagens långdistans. På herrsidan förlängde Gustav Bergman sin segersvit på SM-skogsdistanserna.
 
Under söndagen avslutas SM-helgen i Göteborg med en långdistans. Ska någon kunna utmana storfavoriterna Tove Alexandersson och Gustav Bergman? SVT sänder från 12.30.
 
Storfavoriterna Tove Alexandersson och Gustav Bergman briljerade på SM i medeldistans i Göteborg. Båda stjärnorna sprang komfortabelt hem segern i respektive klass med god marginal till näst bästa löpare.
 
12

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@smol.se

Se all info