Hoppa till sidans innehåll

Årets klubbmedlem


På årsmötet 2008-02-14 avslutades Hellqvists vandringspris och ett nytt pris instiftades som går i samma ”anda” som det gamla. Priset består av en tavla (ett tryck) med motiv SMOLgården målad av Strängnäskostnärinnan Carina Eriksson. Orginalet hänger i SMOLgårdens samlingslokal. År 2008 togs det fram 25 tavlor med sponsring från Strängnäs Bostads AB samt Per Magnusson Ekviken Entreprenad AB och Svedängs gård AB. 

Samtliga medlemmar inbjudes till att ge förslag till årets kandidat. Styrelsen utser vinnare utav inkomna förslag.  

Som motivering till årets klubbmedlem bör framgå att denna medlem gjort något extraordinärt under året vilket kan förtydligas genom att ”Priset kommer att delas ut till den medlem som under året arbetat bäst för föreningens bästa i såväl idrott, föreningsarbete, ekonomi, ungdomsverksamhet och klubbstuga” eller andra motiveringar som styrelsen inte tänkt på!

Följande medlemmar har erhållit utmärkelsen Årets klubbmedlem:

2020: Thomas Pettersson

Thomas blev utsedd för sitt engagemang med SMOL:s eget 5-mila. 10mila ställde in med Thomas kom med idén om ett eget 5-mila som han arrangerade med hjälp av flera klubbmedlemmar. Det var Thomas som kom med idén och var drivande i arrangemanget som uppskattades av både ungdomar, föräldrar och andra tävlingssugna medlemmar. Vi fick en riktigt härlig 5-mila-helg här hemma i Strängnäs.

2019: Torbjörn Pettersson

År 2019 fick Strängnäs sitt eget Stadslopp och Torbjörn var drivande i allt från att ta fram konceptet till att genomföra arrangemanget. Stadsloppet blev en succé och lockade 260 deltagare. För sitt engagemang och arbete med Strängnäs Stadslopp fick Torbjörn Petterson utmärkelsen Årets klubbmedlem. 

2018: Sten Eriksson

Det här är en mångsysslare i föreningen.

En banläggare vid både träning och tävling, en engagerad och ihopsamlande kraft i våra veteranarrangemang, klarar av kartrevidering och har alltid tid och möjlighet att ställa upp. Han inspirerar andra med sin glädje, klurighet, humor och sitt skratt och till sist men inte minst är han en av våra spårare som fixar fina skidspår för alla skidälskare.

2017: Dag Sundin

Årets SMOL:are har under många år varit aktiv i styrelsearbetet och där emellan också suttit i valberedningen. Dag har också deltagit flitigt i klubbens verksamhet. Han är ofta med på torsdagsträningarna, för närvarande med delat ansvar för en av grupperna. Dag har också flertalet gånger senaste 10 åren arrangerat resa och boende vid våra klubbresor, både inom orientering och skidor. Ett stort engagemang läggs på Vasaloppsveckan och klubbens boende i Färnäs, sedan 2012 har Dag under Vasaloppet bott 10 dagar i Färnäs och servat våra medlemmar. Dag har också varit till hjälp och delaktig i kontinuerlig renovering av SMOL-stugan, nu senast såg han till att ledarrummet blev ommålat och nytt golv inlagt.

Under 2017 har Dag ryckt in som ansvarig för uthyrning av SMOL-gården. I Stickans minnesfond är han styrelsemedlem och han är också en av de huvudansvariga för arrangemanget Stickans Minne. Dag ansvarar också för klubbens försäljning av Ullmax. Dag är en stor tillgång för SMOL och sprider mycket glädje runt omkring sig med sitt lättsamma kynne och nära till skrattet.

2016: Daniel Alneberg

Årets SMOL:are arbetar i styrelsen för Strängnäs-Malmby OL sedan två år tillbaka och är ansvarig för träning i hela klubben. Redan innan styrelsearbetet engagerade sig Daniel för klubbens utveckling och skapade en gemensam satsning mot Tiomila, synnerligen lyckat och det är inne på tredje året nu. Inför säsongen 2015 blev Daniel ansvarig för all träning och har i grunden gjort om våra träningsgrupper, som numera följer Svenska Orienteringsförbundets utvecklingstrappor. Daniel organiserar och får andra vuxna i klubben att engagera sig och lägga träningsbanor utifrån hans genomarbetade strategi. Varje torsdagsträning har ett tema som går igen från nybörjare till vuxen som tränar. Han lägger också många banor själv. Daniel tog initiativ till en lyckad sommarorienteringsskola, SOL-skola, på sommarlovet, där 20 barn deltog 2016, första året. Hans egna sommarprojekt 2016 var tänkt att länka samman alla orienteringskartor som SMOL ritat i en kartdatabas, ovärderlig för kommande banläggare och en ståtlig pappersprodukt på en av SMOLgårdens väggar! Det som gör att ungdomarna är så extra förtjusta i Daniel är att han plockat upp allt av den senaste teknikutvecklingen inom sporten. Han har köpt hem Livelox, där man kör sina rutter i datorn och kan se på en storbildsskärm hur man sprungit – oerhört pedagogiskt! Daniel springer också efter ungdomarna i skogen med en kamera på huvudet och spelar in hur de beter sig ute på banan – otroligt värdefullt för deras utveckling. Och det ger resultat – två distriktsmästare i ungdomsklasserna hösten 2016 och SMOL har fått tredje pris i Södermanlands OF:s ”Raketen 2016” – pris till de klubbar som ökat sitt deltagarantal på tävlingar mest jämfört med föregående år. Daniel bidrar starkt där, är en värdig Årets SMOL:are och så viktigt för klubben. 

2015: Johan Wallin

En härlig frisk fläkt i klubben. En som rör om i grytan och utmanar de fasta traditionerna.Årets klubbmedlem ledde 2015 års nybörjarverksamhet med bravur. Förberedelser och efterarbete inkl. städning av klubbrummet gjordes med samma goda humör. Årets klubbmedlem tar tag i saker som hen tycker behöver planeras bättre och hen gör det bra utan stora åthävor. Under 2015 har Årets klubbmedlem gått SOFT:s  barntränarutbildning och även Södermanlands OF:s ungdomstränarutbildning. Årets klubbmedlem lade ner ett stort arbete för att göra vår årsfest till en succé. Nomineringstexterna inför prisutdelning i olika kategorier var väldigt uppskattade, liksom hens satsning för att ge oss klubbmedlemmar en bra start på det nya året. Hen bjöd på Nyårs-Poäng-OL som vi hoppas blir en årlig tradition. Årets klubbmedlem bjuder mycket på sig själv och får oss andra på gott humör.

2014: Ingegerd Lusensky

SMOL har under året fått en kraft skänkt ”från ovan”. Det finns en ny värme och energi i SMOLs arbete som har smittat av sig på många i föreningen och lockat flera att ansluta sig till verksamheten och vilja ställa upp för SMOL. Årets klubbmedlem har förmågan att se, lyssna på och påverka alla nivåer i föreningen från yngsta utövare till äldsta styrelseräv. Årets klubbmedlem är alltid själv ett gott föredöme och tävlar både i skidor och orientering. Årets klubbmedlem ställer alltid upp oavsett uppgift. Årets klubbmedlem initierar, förankrar och genomför en rad förbättringar. Årets klubbmedlem bidrar med ett rikt kontaktnät. Årets klubbmedlem bjuder på sig själv! Årets klubbmedlem har fått klubben att tro ännu mer på framtiden genom att med en hög grad av delaktighet leda verksamheten mot framtida framgångar!

2013: Bertil Hall

Årets klubbmedlem blev Bertil Hall, för mångårigt arbete i klubben som bl.a. kassör och ansvarig för försäljning av lotter.

2012: Pär Winkler

Årets klubbmedlem är en person som alltid finns till hands, ställer alltid upp, har med åren blivit en stor tillgång i klubben som organisatör. Är den som ser till att andra får möjlighet till träning och tävlande, vilket oftast innebär att den egna träningen och tävlandet kommer i andra hand. Aldrig negativ och skapar glädje åt alla, som sagt en riktigt bra tillgång för Strängnäs-Malmby orienteringslöpare.

2011: Lotta Stenström och Susanne Söderholm

För fjärde gången delas utmärkelsen Årets Klubbmedlem ut. Att få det priset innebär att man gjort något utöver det vanliga i klubbarbetet. För 2011 så blir man Årets Klubbmedlem för det stora arbete och engagemang som lagts ner för klubbens trivsel, utveckling och framtid. Ungdomar, trivsel och modern teknologi är ett måste för att en idrottsförening ska leva och utvecklas. Utmärkelsen Årets Klubbmedlem har styrelsen gjort om till Årets Klubbmedlemmar. Styrelsen har inte kunnat skilja på de nominerade kamraterna och har därför utsett två medlemmar.

2010: Lasse Gustafsson

Årets klubbmedlem ställer alltid upp, är alltid positiv och vill gärna hjälpa till med praktiskt arbete. Lasse är inte rädd för att ta i. Något som uppskattas av oss medlemmar. Dessutom syns Lasse ofta på tävlingar runt om och tävlar gärna själv. Lasse tycker om att vara ute i skog och mark och hjälper gärna till när det ska byggas kontrollställningar i samband med tävlingar, så även i år i samband med tävlingen som arrangerades på Tingstuhöjden. Lasse är inte heller rädd för nya utmaningar. Under året har Lasse antagit en ny utmaning - att vara banläggare för veteranerna. En helt ny arbetsuppgift som han skött med bravur.

2009: Ove Johansson

Årets klubbmedlem har under senaste året varit en enorm resurs till föreningen o bidraget med ett stort stöd i föreningsarbetet på många olika håll. Bl a har medlemmen envetet stöttat o verkat i flera utvecklingsgrupper samt möjliggjort att SMOL kunnat hålla både i Natt DM o Stockenfejden.
Ove har på ett enastående sätt ansvarat för att dessa arrangemang blivit så lyckade – även på veteransidan har han gjort stora insatser. Genom Oves insatser har vi kunnat visa resten av orienteringsvärlden vilka supertävlingar SMOL bjuder på. Dock en fråga som kommit upp är ”hur orkar han?”, men oavsett svaret på denna så är SMOL otroligt tacksam för hans insatser o därför mer än väl förtjänar att utses till året klubbmedlem. 

2008: Marie Green

Uppdaterad: 15 FEB 2018 19:48 Skribent: Susanne Söderholm
E-post: This is a mailto link

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info