Hoppa till sidans innehåll

Hemsidan


Vår hemsida smol.se är en av våra viktigaste kanaler ut i omvärlden och till våra medlemmar. Att jobba med hemsidan innebär att vi vill skapa en så bra upplevelse för besökaren som möjligt men det är också viktigt att arbeta på ett strukturerat sätt som hjälper nuvarande och framtida kollegor att kunna jobba effektivt med sidan. Här har vi samlat ett gäng regler och riktlinjer för när du arbetar med hemsidan.

Manualer för Idrottonline (Episerver) finns på http://idrottonline.se/ 

Förbered Bilder

Storlek

Vi har begränsat med utrymme i Idrottonline, och bilderna behöver inte vara gigantiska för att se bra ut på webben. Därför skall alla bilder som laddas upp på smol.se först beskäras till ungefär 800px bredd och 500px hög.

Befintliga bilder

Kika gärna i bildarkivet innan du laddar upp nya bilder om det finns en befintlig bild som kan användas. 

Ladda Upp

Grunder

När du laddar upp filer skall bildarkivet användas för att strukturera in filerna i mappar. Använd ej snabbuppladda bild!

Mappstruktur

En grundstruktur finns uppsatt i bildarkivet för filer. Med mappar åt olika kategorier/sidor.

Namngivning

För att mappstrukturen skall fungera korrekt gäller det att filerna som laddas upp namnges på ett bra sätt. För bilder på personer, gärna personens namn. För bilder med flertal personer eller på översiktsbilder gärna med namnet på evenemanget/tävlingen. Det som skrivs in under beskrivning syns som bildtext. Ange också fotograf.

Nyheter

Rubrik och Ingress

Nyhetsartikeln inleds alltid med rubrik och ingress som sammanfattar det viktigaste i texten. Därefter kommer brödtexten som även den är strukturerad så att det viktigaste kommer först. Rubriken och ingressen ska inte vara beroende av varandra; ingressen ska vara fullt begriplig även om rubriken hade saknats. De viktigaste frågorna ska få sina svar redan i ingressen.

Grunder

Förbered gärna texten i Word eller annat program som har stavningskontroll. Tänk på sammanhang och begriplighet. Nyheten ska vara fullt begriplig för en allmänt sportintresserad läsare; skribenten ska inte förutsätta att läsaren känner till sammanhanget och texten bör svara på de givna frågorna: vad hände, när hände det, vem råkade ut för detta/ gjorde detta, var hände det, hur gick det till?

 

Att tänka på

Artikelns grundtempus är dåtid, men vid citat kan man (i princip) alltid sätta anföringsverbet ”säger” i nutid. Flera sidor av saken? Se till att båda parter får komma till tals. Skriv inte för långt. Cirka 1500 tecken bör räcka i de allra flesta fallen. Relevanta fakta? Lägg det sist i artikeln.

Uppdaterad: 31 AUG 2016 08:12 Skribent: Susanne Söderholm
E-post: This is a mailto link

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info