Hoppa till sidans innehåll

Minnesfond


På förslag från, Egon Karlsson, barndomsvän med Stig "Stickan" Malmqvist har en minnesfond bildats. Egon har också satt in 10 000 SEK som en grundplåt i minnesfonden.

Tanken med denna fond är att minnet av Stickan och hans gärningar skall fortleva och att de pengar som delas ut skall bli till glädje för de/den idrottande mottagaren. Utdelning ur fonden ska gå till idrottstalanger och idrottsutövare som representerar och/eller är fostrad inom en förening i Strängnäs Kommun. Exempel på kriterier som kan ligga till grund för utdelning ut fonden;

  • Utveckling inom sin idrott individuellt eller i lag, speciellt men avseende på träningsflit och gott kamratskap.
  • Utveckling inom sin idrott individuellt eller i lag, speciellt med avseende på resultatutveckling.
  • Behov av uppmuntran vid långvarig skada p g a idrottsutövandet.
  • Annat ändamål som fondgruppen finner mycket angeläget.

Fondens intäkter

  • Fondens intäkter är i huvudsak de pengar som människor vill ge till minne av någon avliden och som de tycker ska gå till ändamål enligt nedanstående rubrik ”Utdelning ur fonden”. Även gåvor i övrigt till fonden är naturligtvis välkomna., från såväl privatpersoner, föreningar och företag.
  • Gruppen för fondens förvaltning kan också besluta om att ansöka om bidrag från fonder el. dyl. när sådana tillfällen finns.

Förslag till utdelning

  • För att bli aktuell för utdelning enligt ovan ska idrottsutövaren, tillsammans med en enkel meritförteckning eller skäl till nomineringen, nomineras till förvaltningsgruppen skriftligen under adress Strängnäs-Malmby OL, Stickans Minnesfond, Box 2014, 645 02 Strängnäs.
  • Nominering kan ske löpande under året fram till 1 oktober, därefter inkomna nomineringar läggs till kommande års nomineringar o.s.v.
  • Fondgruppen om nio (9) personer beslutar om utdelning ur fonden med avseende på antal och belopp utifrån fondens tillgängliga kapital. Utdelning sker en gång per år vid arrangemanget Stickans Minne eller annat idrottsarrangemang inom Strängnäs Kommun.

Bankgiro Stickans Minnesfond: 505-9720

Uppdaterad: 07 JUN 2016 23:46 Skribent: Susanne Söderholm

smol_

 

 

 

  

 

Ramirent

 

 

 

facebook gilla

 

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info