Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning från styrelsemöte den 22 oktober

28 OKT 2017 22:19
Vi gör en sammanfattning efter varje styrelsemöte, en kortare information, inte att jämställa med protokollet, för att informera samtliga medlemmar. Vi vill vara så transparanta som möjligt så att ni medlemmar vet vad som händer i styrelserummet.
  • Skapad: 28 OKT 2017 22:19

Detta möte startade med punkten Arrangemang, då Magnus Sterner var inbjuden gäst. Han åtar sig banläggningen av Stockenfejden om vi flyttar den till en lördag i slutet av oktober, dagen före Enenracet. Styrelsen beslutade att ändra datum hos SOF. Ett par ungdomar är välkomna att vara med som trainees vid banläggningen. 

Ingegerd fortsatte på arrangemangstråden och berättade om ett möte som varit angående Hittaut eller Naturpasset nästa år. Gruppen som möttes förordade ett utökat Naturpass med två släpp, ett på våren och ett under sommaren, på två olika kartor. Eventuellt också ett fotopass inne i centrala Strängnäs. Styrelsen bestämde att inte köra Hittaut nu, utan gå vidare med utökat Naturpass.

Avtalet är klart för ny karta på Tosterön, som beräknas vara färdigställd 2018, och planen är att sedan arrangera Stockenfejden 2019 på den kartan.

Sprintkartan är i det närmaste klar, Daniel är klar med banläggningsstrukturen till Sprint-DM 2018, Christofher ska sammankalla ett första tävlingsmöte nu under hösten.

Vi återgick till dagordningen och pratade ekonomi. Den ser bra ut för klubben, vi följer vår uppgjorda budget med några få undantag. Vår tävling, Stockenfejden, fick dock en halverad vinst mot förra året.

Anna Stenström-Jonsson rapporterade från en intensiv tävlingshöst. 25-manna blev en succé med två lag på startlinjen, varav ett kombinationslag med Grip och Åker. Det samarbetet ska fortsätta på olika sätt. Daladubbeln hade fyra patruller från SMOL och ett antal föräldrar och Christofher med som ledare. Boendet fungerade bra och tävlingarna avlöpte riktigt bra.

Det blir skidresa till Orsa Grönklitt 1-4 februari 2018 och Färnäs är bokat som vanligt åt alla Vasaloppsåkare. Vi har också fått en förfrågan från kommunen om SMOL kan vara med och spåra på golfbanan i vinter, Bertil kan köra scooter, flera kanske kan lära sig. Sten Eriksson håller i den kontakten.

Slutligen är det första anmälningsstopp för O-ringen i Örnsköldsvik den 1 november. Anna påminde om att vi har ett gemensamt boende bokat, Billstagården i Själevad.

Daniel rapporterade att 11 personer deltar i lärgrupp om träningslära och att det blir OLA-genomgång söndag den 5 november kl. 15-18 under Sussies ledning.

Banläggarutbildning är också klart, vi får vara med när Stockholm och Uppland har sin kurs den 19-20 januari 2018.

Nattcuperna är tidsbestämda och har banläggare till samtliga. Återstår några tillfällen där det inte är klart med matansvariga. Maten ska kosta 30 kr/person för vuxna bestämde styrelsen.

Tiomila i Nynäshamn i slutet av april har redan 15 intresserade till herrlaget. Daniel är optimistisk och inbjuder till en ny lång bana på alla nattcuper. Även damlag och ungdomslag planeras det för.

Daniel har bjudit in till en ledarträff i början av november för att utvärdera träningssäsongen. Han planerar också för teknikutvärderingar för alla ungdomar.

Bertil rapporterar att Bingolotto gått bra den senaste tiden. Han planerar för vår stora intäktskälla – Uppesittarkvällen, där vi medlemmar ombeds sälja på arbetsplatser och till vänner. Säg till Bertil om du kan ta en bunt om 10 lotter t ex. Lagom till första Nattcupen den 23 november kommer lotterna att finnas hemma.

Ingegerd rapporterade från det traditionella älgdrevet på Stockenströms marker. Tyvärr deltog endast fem SMOLare första lördagen och tre den andra. Vi förväntas delta med cirka 10 personer vid varje tillfälle. Detta är ett sätt att betala tillbaka för att vi får nyttja Stockeströms marker för träning och tävling.

Under övriga frågor pratade vi om ungdomsstipendiet från SOF. Det verkar som Gustav Bergman nappar på att träffa våra ungdomar vid ett tillfälle efter jul. Daniel fick i uppdrag att sy ihop den träffen.

Vi pratade om utvecklingskvällen den 11 oktober, då 15 klubbmedlemmar funderade över våra arrangemang och hur vi får funktionärer och ledare till allt vi vill göra.

Ett första konkret resultat är bladet om Kontaktmannaskap som Ove Johansson sammanställt. Några rutinerade orienterare blir kontaktpersoner för ett antal nybörjarfamiljer. Styrelsen tillstyrkte Oves förslag och han fick uppdrag att arbeta vidare.

Styrelsen gick igenom sina arbetsbeskrivningar som en del från utvecklingskvällen. Det stämmer rätt bra med vad varje enhet håller på med, varje styrelsemedlem funderar nu på hur arbetet bäst fördelas på klubbmedlemmar framöver.

Vi funderar också på hur ett praktikantsystem kan fungera vid våra kommande tävlingar.

Vi pratade mera utbildning. SOFT har kurser både före och efter jul för barn- och ungdomstränare. Daniel fick i uppdrag att kontakta några medlemmar och höra efter intresse för att delta.

Rapport från det årliga mötet med SEVAB. Ingegerd och Bertil representerade och SMOL får ett viktigt sponsorbidrag från Strängnäs-el. Vår motprestation är att presentera Strängnäs-el och få personer att teckna Strängnäs-el. Klubben behöver redovisa sina aktiviteter och delta i den årliga träffen.

SMOLs årsmötesprotokoll, verksamhetsberättelser, kassaböcker mm från 1936 fram till 2011 är inlämnade till Sörmlands föreningsarkiv. Kommer så småningom att hamna i kommunhuset i Strängnäs.

SMOL deltog i kommunens hälsovecka tisdagen 17 oktober, tre personer provade på en orienteringsbana runt på Vasavallen.

Även under höstlovet, torsdag den 2 november kommer SMOL att vara med i kommunens aktiviteter. Då kör Daniel Loquiz (ungefär som Pokemon) med telefoner vid Vasavallen.

Sista anmälningsdag till Gängbudkavle och årsfest är 3 november.

Ett par informationer avslutade ett fullspäckat styrelsemöte: Galleria Präntaren erbjuder oss kostnadsfritt att stå där, om vi vill marknadsföra oss framöver. Glöm inte att läsa SOF-nytt som kommer med jämna mellanrum. Länk finns från vår hemsida.

Skribent: Linda Sterner
E-post: Adressen Gömd

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info