Hoppa till sidans innehåll

Årsfest och gängbudkavle med tema frukt och grönt

18 NOV 2019 21:49
Vi tackar Anna, Håkan, Kerstin, Stefan och festkommittén för en trevlig och kul fest. Vad bra ordnat och härligt att vi kan hjälpas åt och göra det tillsammans. Tack Joel och kontrollutsättare för en lyckad och kul gängbudkavle med nytt upplägg.
  • Uppdaterad: 18 NOV 2019 21:49

Kul att så många ville vara med. 30 personer sprang gängbudkavlen och många var utklädda enligt temat frukt och grönt. Allt från gröna saker som julgranar, lingonris, Malmbyiter och en stor Festis till frukter och grönsaker som morötter, rädisor, ananas och jordgubbar. Folk i bilar som körde förbi när vi sprang från SMOL-gården till starten i Tingstuhöjden (Stenkrossen) undrade vad som var på gång. Samma med personer vi mötte i skogen – de undrade varför alla såg ut som de gjorde, inga vanliga motionärer och snabbspringare som irrade runt denna lördag i skogen och på motionsspåret.

Gängbudkavle med nytt upplägg

I år var det ett nytt upplägg som Joel klurat ut. Ingen väntan men en lagtävling, precis som vanligt, med gemensam start. Varje lag fick tre kartor med kontroller. På en av kartorna var det vita fläckar där kontrollringarna var, svårt att veta vilken kontrollpunkt det var och svårt att läsa kartan. Det gällde för lagen att bestämma vem som skulle ta vilka kontroller. Uppgiften för lagen var att stämpla vid alla kontroller och första lag som gjort det och kommit tillbaka till målet, samma som starten, vid stenkrossen stod som segrare.

Resultat gängbudkavle

Det blev en jämn match och ute i skogen var det full fart. Lagmedlemmar som hjälptes åt när de träffades. Det var inte helt enkelt men roligt. Roligt också att se att andra hade det klurigt med kontrolltagningen när man själv inte riktigt hade koll på läget. Till slut stod lag Anders Westbom, Fredrik Hallenek och Alfred Ahlin som segrare. Tvåa kom lag Daniel Alneberg, Matheus Hammar Bengtsson och Sofia Westbom. Trea kom lag Inda Garin, Christina Alneberg, Leah Alneberg och Kerstin Alneberg Stensson.

Efter gängbudkavlen var det härligt med en varm bastu i SMOL-gården. Några åkte hem och duschade och bytte om och anslöt lagom till minglet. Till festen dök det upp fler deltagare så vi var cirka 50 personer på plats på årsfesten – kul att så många kunde komma.

Rapport från årsfesten

Årsfesten inleddes med mingel och tipspromenad med tema frukt och grönt. Sedan klurade alla med ett rutnät med en massa bokstäver där det gällde att hitta så många frukter, grönsaker och rotfrukter som möjligt. Det gick även att hitta personen som knåpat ihop klurigheten bland alla bokstäver.

God mat och gott sällskap gjorde det hela till en mycket lyckad och trevlig kväll. Tack Anna, Håkan, Kerstin och Stefan för den goda maten.

Kul också att se alla nya foton som nu prydde väggarna i vår fina klubbstuga.

Bästa utklädnad

Priset för bästa utklädnad tog Matheus hem. Han tog bokstavligen temat grönt fullt ut genom att klä sig i grönt från topp till tå. Till slut fick vi veta vem som gömde sig i den helgröna dräkten. Fantastiskt också att en gigantisk Festis kunde ta sig runt i skogen. Vad blir temat för nästa år? Jag längtar redan.

Matheus tog också hem vinsten i tipspromenaden med 11 rätt före Leah och Jakob som båda hade 10 rätt. Klurig tipspromenad tyckte de vuxna medan de yngre klarade det bättre. Bäst på att gissa fruktens vikt var Alex Garin som bara var 21 gram från exakt rätt vikt när han gissade 3200 gram, rätt svar var 3221 gram.

Vi passade på att fira

Några klubbmästare var också på plats och fick hämta sitt pris och en gul ros. Vi uppmärksammade också Hillevies fina SM-placering och DM-vinst.

Kul att vi har en så fin klubbstuga där vi kan umgås och ha trevligt tillsammans.

Nedskrivet av Linda Sterner.

Skribent: Linda Sterner
E-post: This is a mailto link

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info