Hoppa till sidans innehåll

Vår egen 5-mila är avgjord

09 MAJ 2021 15:16
På söndagsmorgonen var det dags för jaktstart från arenan vid Stavlund kl. 10.00. Det var kyligt och blåsigt men uppehåll. Skulle Magnus komma i kapp Johan och Christer? Skulle vaderna hålla för gubbarna?
  • Uppdaterad: 09 MAJ 2021 15:16

På lördagskvällen var det upptänt med marschaller och löparna fick hejarop från funktionärer, sina familjer och lagmedlemmar samt ledare som var på plats, riktigt stämningsfullt.

2021-05-08 5-milan 15.jpg

Det blev spännande vid mål och publiken fick löpande rapporter från den icke fungerande radiokontrollen. Det löstes genom att klubbens redan färdigsprungna ungdomar gömde sig vid en kontroll som låg på en höjd i grönområdet och ringde in resultaten till TC.

2021-05-08 5-milan 16.jpg

Varm saft serverades vid varvningen under nattsträcka något som uppskattades av löparna.

Vid varvningen blev det extra dramatiskt när Christofher Ramström kom in och meddelade att skorna var trasiga men det löstes genom en extra runda till bilen för ett ofrivilligt skobyte. Allt kan hända och händer när det är stafett, Erik fastnade i ett grönområde, Anders hade en plan men om den följdes är oklart.

2021-05-08 5-milan 14.jpg

Avstånden och gafflingarna gjorde att det blev mycket sololöpning för de tävlande men det var ändå en väldigt spännande stafett med omkastningar och bommar. Vi vill framföra ett extra tack till nattsträckans löpare som antog utmaningen att springa i mörkret så vi kunde få ihop alla lagen.

Nu åter till söndagens upplösning. Johan och Christer gick ut 30 sekunder före Magnus i lag 5, vilket för övrigt var det lag som vann i förra årets premiär av 5-milan. Är det turnamnet? Därefter jagade Magnus och August Ahlin med Inda, Anna och Christer Östlund en bit bakom.

2021-05-08 5-milan 18.jpg

Till varvningen var Johan och Christer ihop med Magnus. Tidigare på banan hade Magnus dragit ifrån men hux flux hade Johan och Christer dykt upp framför honom utan att Magnus hade missat. Så kan det bli med gafflade banor och utgången var fortsatt oviss. Skulle Magnus vader hålla? Skulle Johan och Christer ha en mer gynnsam gaffel på sin slutrunda?

Till slut kom Magnus först till sista och Jakob blev överlycklig över att pappa kom först i mål. Johan och Christer kom en lite stund senare. Christer Östlund gjorde en riktigt stark avslutning och spurtade i mål som 3:a. Visst blir man extra skärpt och ger lite extra när träningen blir mer tävlingslik och du även ska springa för dina lagkamrater 😊 Hoppas vi kan skapa en ny tradition i klubben och ordna en liknande träningsstafett även nästa år.

2021-05-08 5-milan 17.jpg

Sex lag (5-mila, ett lag per bokstav) stod på startlinjen på lördagsmorgonen och sex lag kom i mål på söndagsförmiddagen. Alla löpare stämplade rätt och ingen skadade sig, bara det är en prestation i sig. Bra jobbat av allihopa.

2021-05-08 5-milan 19.jpg

Tack alla som hjälpt till att genomföra 5-milan, allt från banläggare, kontrollutsättare, arenafixare till IT-tekniker och alla andra som bidragit med såväl stort som smått. … och så klart alla löpare som varit med och utmanat sig själva.

Det finns flera filmklipp och fina bilder på Instagram: smol_ungdomar - följ gärna! https://www.instagram.com/smol_ungdomar/

Skribent: Linda Sterner
E-post: Adressen Gömd

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info