Hoppa till sidans innehåll

Uppdrag och utmaningar avslutade ungdomarnas vinterträning

27 MAR 2021 17:13
Torsdagen den 25 mars var det säsongsavslutning för vinterprogrammet. Nästa torsdag den 1 april blir det dags för vårträningar och då kan vi träna utan pannlampa.
  • Uppdaterad: 27 MAR 2021 17:13

Under torsdagskvällen samlades ett gäng orienterare för avslutning av vintersäsongen. För att alla skulle få möjlighet att lära känna varandra var det blandade lag med deltagare från de olika träningsgrupperna. Lagen skulle sen ta sig till skogen för att genomföra ett antal olika stationer som bjöd på utmaningar både för kropp och knopp. Det var allt från gympaövningar till att samla kottar, kluriga mattegåtor, orienteringsövningar och kartkunskap.

Roligast var nog ändå övningen ”Vad hänger i trädet?” som gick ut på att hitta saker som inte hör hemma i ett träd i vanliga fall, som till exempel en kattbur, häftstift och skor. 27 saker skulle vi hitta och memorera för att sen räkna upp för stationsledaren.

Och så hade vi vilddjurssafari som inte var så vilt som man kan tro, utan söta små gosedjur utplacerade längs med stigen, som vi skulle hitta och räkna antalet av. Det var god stämning i skogen och alla kämpade på bra.  

Tack Johan Wallin för att du fixade med alla utmaningar för lagen och tack alla föräldrar och ledare som hjälpte till som stationsledare och lagledare. Härligt att se att vi är så många som kan hjälpas åt och kul att se så många träningssugna barn och ungdomar.

Nästa torsdag börjar vårträningarna och det blir prisutdelning för nattcup och vinterträningen, barometern, där träningsflit premieras. Vi samlas vid SMOL-gården klockan 18.00. Kommande torsdagar kommer det vara träningar i olika skogar runt om i Strängnäs så håll utkik på smol.se var vi samlas.

Dokumenterat av Hanna Forsner Glaumann.

Skribent: Linda Sterner
E-post: This is a mailto link

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info