Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsträning i Södertälje

07 MAJ 2021 22:32
Torsdagen den 6 maj var SMOL:s ungdomar inbjudan att springa Södertäljes träningsbanor. Kul och spännande att få åka iväg och springa orientering i en annan skog.
  • Uppdaterad: 07 MAJ 2021 22:32

På grund av pandemin så fick SMOL ett eget startintervall och vi höll oss utomhus hela tiden, inget ombyte i Södertäljes klubbstuga den här gången. Som tur var slapp vi regn och snö men vinden var isande kall nere vid sjön så det var skönare att fika i lä vid bilarna uppe på parkeringen.

Träningen var med ett tävlingsliknande upplägg med tidtagning. För några av klubbens ungdomar var det första gången de tränade på ett tävlingsliknande sätt i en helt ny skog. 23 ungdomar från SMOL var med och sprang. Kul att vi blev så många 😊

2021-05-06 Södertälje 03.jpg

Vad är ett orienteringslopp utan kartsnack efter målgång? Det hör liksom till.

Agnes och Alexander Lundagårds laddade som sig bör med kartsstudier på kvällarna innan för att vara förberedd på kvällens utmaning. Dessutom förberedde de sig mentalt på att få springa i ett riktigt kylande regnoväder men som tur var slapp både de och vi andra regn och det blev en riktigt härlig men kylslagen kväll.

2021-05-06 Södertälje 01.jpg

Äntligen mål och visst blir man glad av att höra glada hejarop från klubbkomisarna.

Att starten på kartan inte var där man stoppade ner pinnen utan vid kontrollen som låg 50 meter längre ned ställer ju till det men när det misstaget var utrett så gick det bra. Banan var rolig med fin och varierande terräng hälsar de. Bra jobbat tycker jag😊 Ett klassiskt misstag som de flesta orienterare råkat ut för någon gång under sin karriär.  

Vid målgång möttes löparna av glada hejarop från klubbkompisar och ledare. Sedan smakade det gott med matsäck vid bilen.

2021-05-06 Södertälje 05.jpg

Tack Södertälje för att vi fick komma och springa banor i en annan skog och extra kul att ni också fixade med tidtagning.

Tack familjen Lundagårds för att ni delar med er av era upplevelser och tack Kajsa för fina bilder.

Skribent: Linda Sterner
E-post: Adressen Gömd

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info