Hoppa till sidans innehåll

Träningshelgen avslutades vid Klockarsjön

17 MAJ 2020 20:12
Så har vi avslutat en fin träningshelg, söndagens banor - när vi väl hade hittat till parkeringen - sprangs strax söder om Ärla, vid Klockarsjön.
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2020 20:12

Vi samlades vid SMOLgården och åkte via Björndammen till Klockarsjön strax söder om Ärla. När vi hade parkerat för tredje (!) gången blev det godkänt och vi kunde samlas för genomgång av dagens träning.

Idag, liksom igår, fick vi möjlighet att tänka rätt, nedan några tankar att träna på.

Även om varken vädret eller Klockarsjön lockade till något bad blev det en fin förmiddag i kuperad terräng. Vi fick träna på en blandning av detaljrik terräng, långsträckta sankmarker, fina hällar med god sikt och ljusgröna partier med lite sämre sikt. Lagom blandad skog, precis som det ska vara. Vi fick erfara att skattram är betydligt tyngre att springa genom än blåbärsris. En fundering som vi inte fick svar på var om det går att koka te på skattram, som doftar så gott. Men det visade sig vid närmare eftersökning att skattram med fördel kan användas mot ohyra och att det blir giftigt i högre doser. Vi får nöja oss med att njuta av doften när vi tränar mosslöpning.

Medhavda matsäckar inmundigades i vårsolen och vi ser fram emot att ses igen på klubbmästerskapt på tisdag.

Banor och kartor kan beskådas i Livelox, länk här. Lägg gärna in era rutter!

Nedan ett smakprov från söndagens terrängen, som bitvis inte satte några som helst begränsningar för låga kilometertider:

Skribent: Susanne Söderholm
Epost: This is a mailto link

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info