Hoppa till sidans innehåll

Sträcka 2 och 3 på 5-milan

08 MAJ 2021 19:55
Klockan 14 på lördagseftermiddagen var det dags för jaktstart på sträcka 2. Nervositeten låg i luften liksom regnet. Funktionärer, föräldrar, ledare och löpare på sträcka 3 var på plats och fick se när starten gick.
  • Uppdaterad: 08 MAJ 2021 19:55

Sofia och Hannalina sprang iväg först jagandes av Sixten och Jonathan Ihrsén. Efter starten sprack himlen upp och solen sken återigen på arenan. Ute i skogen var det gafflade banor så det gällde att lita på sin egen orienteringsförmåga och inte bara hänga efter.

2021-05-08 5-milan 07.jpeg

Till varvningen kom Sixten, Sofia och Hannalina först och Jonathan stämplade några minuter senare. Hur skulle det gå? Vem skulle få springa ut först på sträcka 3. Nu började tjejerna på sträcka tre bli nervösa. Vi värmde upp och jag (Linda Sterner) kom att tänka på hur tufft det var att hänga med de yngre tjejerna förra året. Hur skulle jag orka banan i år? Tjejerna har ju tränat ordentligt i vinter och timmarna i min träningsdagbok är inte så många.

2021-05-08 5-milan 08.jpeg

In till växling kom Jonathan först och Christina fick gå ut i ledning. Hanna pustade ut, jag vill inte bli jagad. Vad skönt att Sixten inte kom först 😊

2021-05-08 5-milan 09.jpeg

Några minuter senare dök Sixten upp och Hanna satte fart mot första kontrollen. Sedan dök Hannalina och Sofia upp och jag fick försöka få fart på benen. Kort sträcka till 1:a, inga problem. Fortsatt fokus och in till varvningen gick det bra. Vända kartan och nej, nu var det en betydligt längre runda. Hur skulle jag orka? Lång sträcka till 1:a och stiglöpning med tunga ben så det var bäst att tänka på något annat. Kontrollen satt där den skulle och sedan kom jag ikapp Johanna och Linda Ärlehag. Vilken runda var de på? Hade de sprungit i kapp mig? Jag fortsatte mot min kontroll och sprang på och trodde jag kommit längre, önsketänkande, fortfarande vid första höjden, bara att fortsätta att kämpa på. Benen kändes tunga och pinnarna på backen dämpade farten.

Kul banor och kul orientering. Äntligen mål. Puh vad skönt.

Christina kämpade på mot Hanna och gjorde några misstag så Hanna kom i kapp och sprang förbi. Härligt att se att de yngre tjejernas träningsflit ger resultat.

2021-05-08 5-milan 10.jpeg

In till varvningen kom killarna tillsammans men sedan gällde det att ha koll och sköta orienteringen själv för banorna var gafflade.

Kul att Linda Ärlehag och Johanna vågade anta utmaningen tillsammans och springa sträcka 3. Totalt är det 14 debutanter i årets 5-mila. Härligt att det finns en så stor bredd i klubben att vi kan mönstra sex lag i vår egen klubbstafett.

2021-05-08 5-milan 11.jpeg

Under kvällen fortsätter tävlingen med start för sträcka 4 kl. 21.00.

Du som inte är på plats kan följa tävlingen via länken ovan.

Skribent: Linda Sterner
E-post: Adressen Gömd

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info