Hoppa till sidans innehåll

SOL-skola 2021

17 JUN 2021 12:41
För 6:e året i rad har vi arrangerat en SOL-skola, måndag 14/6-onsdag 16/6. Vi hade även Prova-på-orientering tisdag och onsdag. Totalt var det ca 50 barn- och ungdomar som gjorde roliga lekar och orienteringsövningar, inkl våra unga ledare.
  • Skapad: 17 JUN 2021 12:41

Ledare för SOL-skolan var undertecknad Daniel plus 13! unga ledare:
Hillevie Svärd, Vidar Söderholm, Kajsa Wallin, Lovisa Hallenek, Hanna Lundström, Sofia Westbom, Hannalina Haraldsson, Märta Rahmqvist, Jonathan Ihrsén, Sixten Wallin, Oscar Lennell, Linus Hallenek, Frej Söderholm.

Värt att nämna att elitsatsande junioren Hillevie, som ju sen förra året tävlar för Södertälje Nykvarn Orientering, mer än gärna vill ställa upp som ledare för SOL-skolan. Det säger väl ganska mycket om vad SOL-skolan och SMOL betyder.

Bilder från alla tre dagarna finns i den här länken

Måndag 14/6 9-13
Vi startade med att hälsa välkomna och dela in alla 22 barnen i 4 olika lag. Tyvärr var tröjleveransen försenad detta år så de kommer delas ut lite senare.

Det fortsatte med namnlekar och kartteckenbingo innan mellanmålet som Jenny och Vendela Svärd hade ordnat.
Vi avslutade dagen med en Tarzanbana vid Tingstuhöjden.

Tisdag 15/6 9-13
Den andra dagen anslöt 3 barn till och vi var då 25 barn + ledare. Började dagen med namnlekar innan en grupp i taget fick testa på labyrintorientering och direkt därefter en sprintstafett inne på Vasavallen. 
Efter mellanmålet var det dags för en kaos-övning. En övning där varje lag slår en tärning, det tal de får plussas ihop med det föregående, en papptallrik med samma nummer letas på, det numret leder till ett uppdrag och varje avklarat uppdrag ger 5 poäng. Det var uppdrag från att räkna fönster till SMOL-gården till att ta reda på vilket år undertecknad började orientera.

Den här dagen hade vi även Prova-på-orientering mellan kl 10-12, som leddes av Kerstin Alneberg Stensson plus fyra av ledarna: Sofia, Hannalina, Vidar och Linus.
Det var 11 nyfikna barn som fick lära sig om karttecken, lära sig passa kartan i labyrinten och springa banor i pulkabacken.

Onsdag 16/6 9-13
Den tredje och sista dagen var alla 25 barn från dag 2 med och det tyder ju på att alla verkligen vill vara med. Det började med lekar på fotbollsplanen, bl a Under hökens vingar.
Därefter begav vi oss iväg till starten vid Tingstuhöjden för en skogsstafett. Vi delade in alla i 8 olika lag där alla fick springa i par. Några par hade en skugga efter sig men de flesta ville helst springa utan skugga. Första laget i mål blev Jakob, Jeremiah, Edith, Alfred Ä.
Det drog ut lite mer på tiden än planerat så mellanmålet fick vänta lite.
Sista övningen var återigen mossfotbollen, i år ännu blötare och lerigare än någonsin!

Väl tillbaka fick alla kladdkaka och sen bege sig hemåt, på en sopsäck i en bil eller gåendes til ett dopp i Mälaren.

Även denna dag var det Prova-på-orientering, de fick testa på att springa banor i skogen vid Tingstuhöjden och sen en sprintbana inne på Vasavallen. Det verkade som alla hade roligt och det lät som att flera även ville fortsätta med orientering, bara det är ju ett bra betyg.

Tack för det här året, vi siktar självklart på en SOL-skola även nästa år!

Skribent: Daniel Alneberg
E-post: This is a mailto link

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info