Hoppa till sidans innehåll

Rapport från riksläger Strängnäs

11 JUL 2021 22:35
Vad hände egentligen på det lokala rikslägret? Jo, det var 13 tränande ungdomar varje dag + deltagande föräldrar. Lägret arrangerades på plats i Strängnäs den 28 juni till 2 juli.
  • Skapad: 11 JUL 2021 22:35

Riksläger_08.jpeg

Måndag

Måndag började med Par-OL där ungdomarna delades in i par kille/tjej. Banan blev extra utmanande. Tyvärr hade skogsmaskinerna gallrat så bitvis var det riktigt svårt att ta sig fram. Kajsa och Oscar var här snabbast vilket egentligen inte var så viktigt. Lunchen bestod av fältlunch vid Lännasjön. Det var Jenny Hallenek som fixade lunchen till allas förnöjsamhet. Platsen var också besökt av envetna myror som bet i både det ena och andra. Teori denna dag var projektstöd där ungdomarna fick ge förslag för att få barn och ungdomar att fortsätta med orientering. En sak som kom fram var att det var bra med engagerade ledare och ungdomarna tyckte inte skulle vara för mycket resultatfokus. Alla ska få vara med och träna på sin nivå.

Riksläger_03.jpeg

Eftermiddagen var one-man-relay masstart där alla sprang samma kontroller men i olika ordning. Kolla livelox! Johan skrattade gott åt att några sprang järnet och alla hängde på. De längst bak trodde de längst fram hade koll men så var inte fallet. Alla hamnade 200 meter fel. Vem tar då tag i det? Jonathan var snabbast rätt runt. Det var givetvis tillåtet att korta av banan vilket det kunde finnas många anledningar till. Svampplockare, borttappad kompass, trötthet eller ivriga anfall från broms. Vissa badade efteråt vid Wallins brygga där Hanna var svårfunnen.

Riksläger_06.jpeg

Tisdag

25 grader varmt och Hemlängtan på schemat. Nja, det hette så men det var bad både under loppet och efteråt, båda lika blöta kan jag intyga. Spåret var från Malsjön över flygfältet ner över marviken över på andra sidan och tillbaka. Någon sa någonstans mot slutet att det var bland det jobbigaste de gjort. Här imponerade alla men Gösta var snabbast runt. Bad som sagt, sedan till SMOLgården för kyckling à la Rahmqvist. Daniel höll ett teoripass om Målsättning. Eftermiddagens pass var Stadssprint på landslagets träningsbanor. Kvalheat, Gösta snabbast igen. A-finalen vanns av Kajsa, B-finalen av Frej och C-finalen av Lovisa. Några fick lära sig lite sprintregler. På kvällen fick de som ville övernatta på SMOLgården och äta tacos. Tack Johanna och Anna som också bodde där. Efter övernattningen måste ny brödrost inhandlas och luftvärmepumpen fixas (det gjorde Anders på torsdagen).

Riksläger_18.jpeg

Onsdag och äventyrsdag

Dagen började med padelspel i nya arenan. Här var det nog Sixten och Frej som hade bäst koll. Dock såg man en tydlig utveckling under den timme vi spelade. Sedan delades de tretton in i tre lag Stora Tuna, IFK Göteborg ock OK Linné.

Riksläger_17.jpeg

Det var 30 olika uppgifter som skulle lösas på olika sätt (se uppdragspapper på onedrive), till exempel Hjärt-lungräddning och brandsläckningsövning hos räddningstjänsten, selfie i Kungstornet, vem sponsrade etapp 5 på O-Ringen 1997, namnteckning av Ann-Marie eller Kurt, vad hette femte låten på Torleifs skiva inspelad i domkyrkan, vad har Daniel för märke på sitt kylskåp, vilken landslagsspelare svarade i angivet telefonnummer, osv.

Riksläger_12.jpeg

Viss förvirring har under dagen uppstått kanske främst på Isabellagården. Ordförande i SMOL sändes även ut för att kontrollera ett svar (Hur många trappsteg finns i Resecentrum).

”Klubben som aldrig? Vinner” vann. (Kajsa, Hanna, Frej och Oscar)

Lunch intogs vid Ihrsén – hamburgare med tillbehör!

Riksläger_13.jpeg

Torsdag

Lång-OL vid Bierhäll på förmiddagen, nästan 8 km orienteringsbana. Många tog sig runt hela banan medans andra kortade av. Lovisa imponerade med bra vägval och riktning. Jag tjatar lite, alla gjorde det bra på olika sätt. Kartans ytterkanter hade lite att önska. Hundar som skällde och några områden som skulle vara gula men som var gröna. Alla höll nästan maxtiden. (Inte jag och Gösta och några till).
Avfärd till lunch vid familjen Söderholm – korv med bröd. Teori barnkonventionen och barnens inflytande. Det kom fram att några av ungdomarna vill hålla i några träningar vilket framfördes till träningsansvarig. På eftermiddagen var många trötta och sprang bara 1 av 2 banor vilket var mycket förståeligt. På kvällen spelkväll och pizza på SMOLgården. Blev inte så mycket spelkväll då barnen i stället spelade spontanfotboll, vilket förvånade många föräldrar.

Riksläger_16.jpeg

Fredag

Medel-OL i Åker på förmiddagen och återigen mycket bromsrikt. Märta tyckte det var roligt och var i skogen längst. Nästan så vi blev lite oroliga men det var ju synnerligen svårt. Joel var med idag och var snabbast. Några fick bada lite längre än andra. Lunch på Strängnäs Golfklubb. Teori på SMOLgården med Johanna om fottejpning.

Riksläger_07.jpeg


På eftermiddagen var det Downhill där den griniga tränaren tvingade barnen att springa bägge banorna. Ingen tyckte väl att sista träningspasset var det roligaste men Oscar, Vidar och Jonathan var snabbast. Men alla körde bägge banorna – imponerande.

Riksläger_10.jpeg

På kvällen var det visst Bowling men då hade jag (=Johan Wallin) checkat ut.
Vi har haft några rättesnören som vi följde under veckan – heja och stötta + drick mycket vatten. Det är ok att springa själv men det är också ok att springa tillsammans med någon. Det är ok att vara trött men du orkar oftast lite till. Utmana dig själv.

Riksläger_05.jpeg


Barnen har cirka 5 mil i benen från träningarna. Aktivitetsdagen inte inräknad. De har svetsats samman mycket mer. Jag hoppas vi har nöjda ungdomar, fast trötta. Man kan springa med vem som helst. Det hade inte gått att genomföra utan banläggarna, Daniel och Stig-Johan, kontrollutsättarna Sten med flera, ungdomarnas föräldrar, samordnare Johan Wallin men framför allt inte utan klubbens framtid – ungdomarna!

Nedskrivet av Johan Wallin

Skribent: Linda Sterner
E-post: Adressen Gömd

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info