Hoppa till sidans innehåll

Rapport från matchen i mossfotboll

07 JUN 2021 21:59
Väderprognosen visade på sol och åter sol och sommarvärme – perfekta förutsättningar för en match i mossfotboll. Dessutom hade det ju regnat bra för någon vecka sedan så mossarna borde vara blöta.
  • Skapad: 07 JUN 2021 21:59

Däremot räknade vi inte med åska under dagen och mer påfyllning genom regnskuren som kom med åskovädret. Alla var inte heller beredda på myggen som kläckts efter regnovädret. Det gällde helt enkelt att röra på sig så myggen inte landade.

2021-06-07 Mossfotboll 04.jpg

Några tog cyklarna upp till träningen för att slippa smutsa ner bilen. De flesta hade utrustat sig med kläder som var på väg att slängas eller som det inte var någon fara om de inte skulle återfå sin ursprungliga färg. Mossfotboll brukar ge riktigt mossiga kläder.

2021-06-07 Mossfotboll 02.jpg

En tapper skara joggade bort mot den traditionella planen. Några gav sig i väg före. Hur skulle årets plan se ut? Några gissade blötare än vanligt – och de fick rätt. De första som anlänt till spelplanen var varken orienterare eller fotbollsspelare, det var ett par änder som trivdes bra i vattnet. Änderna flög i väg och lämnade frivilligt spelplanen till oss men vi fick ändra våra planer. Självklart skulle det bli mossfotboll men spelplanen fick bli åt andra hållet och kom att innehålla fler träd och mer vatten än det brukar vara. Roligt blev det i alla fall, och blött. Myggen höll sig undan och värmen gjorde det hela till en riktigt härlig kväll.

Normalt brukar mossfotboll kännas kylslaget men denna försommarkväll var det riktigt skönt. De flesta njöt av att få kyla ner sig och få mossa med sig hem.

2021-06-07 Mossfotboll 03.jpg

Vem vann? Ja, var det det ena eller det andra laget? Ingen som vet. … och vilket lag spelade jag egentligen i? Ja, det var också en fråga eftersom spelare byttes så fort det blev mål. Jag tror alla som var på plats såg sig som vinnare, precis som det ska vara. Även jag som var publik kände mig som en vinnare eftersom myggen lämnade mig i fred och jag fick äran att sen en fantastisk match där skratt varvades med letande efter skor som tappades i mossen. Tiden gick fort och snart var det färdigspelat för den här gången.

När går nästa match? Troligen på avslutningsdagen på SOL-skolan. Då vet ni vad som väntar.

Skribent: Linda Sterner
E-post: Adressen Gömd

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info