Hoppa till sidans innehåll

Nu är 5-milan igång

08 MAJ 2021 13:03
På lördagsmorgonen samlades funktioner vid Stavlund och fixade med varvning, start och mål. Solen sken och vädret visade sig från sin bästa sida. Runt 9.30 var alla barn som skulle ut på startsträckan på plats tillsammans med ledare och föräldrar.
  • Uppdaterad: 08 MAJ 2021 13:03

Det kändes att det låg en förväntan i luften. En blandning av nervositet och längtan efter att få springa av sig fanns bland förstaträckslöparna. Johan berättade vad som väntade i skogen och hur start, varvning och målgång gick till. Välj nu rätt sida av kartan när du springer ut på första varvet, sedan vänder du kartan. Banorna är gafflade, vet ni vad det innebär? Ja, det stämmer, ni har olika kontroller så orientera själv och lita inte på någon annan. Det finns skogsmaskiner i skogen och nya körstigar, ja det var mycket att tänka på. 

2021-05-08 5-milan 03.jpg

Traditionsenligt bildar nummerlapparna ordet 5-mila när löparna ställer upp sig på startlinjen. Som uppvärmning fick löparna försöka forma de olika bokstäverna med kroppen. Sedan gick starten.

10.00 och Ingegerd skickade ut alla på startsträckan, full fräs direkt och skuggorna som tänkte hänga med hade svårt att följa med i barnens tempo. Det blev spridning direkt och vägval ute på banan gjorde det spännande och klurigt. Det gällde att lita på sig själv och vara fokuserad på orienteringen.

2021-05-08 5-milan 02.jpg

Full koncentration och fullt fokus ute i skogen.

Vid varvningen hade Jakob en lucka på cirka fyra minuter till klungan som bestod av fyra löpare. Spännande för de funktionärer och föräldrar som var på plats på arenan. Efter varvningen knappade Emilia in på Jakob och drog ifrån klungan.

Bra jobbat av alla barnen som tog sig runt den kluriga banan utan felstämplingar, något som lätt kan hända när det är gafflade banor.

2021-05-08 5-milan 04.jpg

Efter målgång fick alla välja pris och belönades med en banan som smakade gott och när man tagit ut sig i skogen smakade det extra gott.

Under eftermiddagen fortsätter tävlingen med start för sträcka 2 kl. 14.00.

Du som inte är på plats kan följa tävlingen via länken ovan.

2021-05-08 5-milan 05.jpg

Skribent: Linda Sterner
E-post: Adressen Gömd

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info