Hoppa till sidans innehåll

Lekfull skogshelg för SMOL:are upp till 12 år

25 APR 2021 22:29
Den 24 till 25 april var det skogslek för barn upp till 12 år med klubbens ungdomar som ledare. Tack Daniel för all planering och alla roliga uppdrag.
  • Uppdaterad: 25 APR 2021 22:29

På lördagen samlades ett 20-tal barn och ungdomar samt föräldrar och ledare i skogen vid Märinge. Vi började med att ställa upp oss i namnordning innan vi promenerade till samlingsplatsen i solskenet. Där fortsatte vi med namnlekar innan barnen delades upp i tre lag. Dagens övning var pokerorientering.

Det gällde att byta till sig en bra pokerhand vi de olika kontrollerna och laget skulle hålla ihop. Efter orienteringsövningen smakade matsäcken bra i lä av höjden där vi samlades. Sedan var det prisutdelning och lek innan hemgång.

På söndagen samlades vi vid SMOL-gården och då var det en linjeorientering med åtta olika uppdrag som lagen skulle utföra innan målgång. Uppgifterna var bland annat att kasta kottar, rita karttecken, gissa avstånd och lägga pussel. Både klurigt och roligt. Att gissa avstånd var barnen betydligt bättre på än oss vuxna. Simkunskap som bassänglängder var bra att ha. 44, 5 meter är knappa två bassänglängder och då blev gissningen 45 meter. De vuxna som inte varit i en simhall på ett tag gissade betydligt längre...

Vid målet fanns det en härlig höjd som inbjöd till klättring och lek innan alla joggade tillbaka till SMOL-gården för att äta sin matsäck i lä av magasinet. Efter alla strapatser smakade matsäcken bra och sedan var barnen igång och lekte igen innan det var dags för hemfärd.

Tack alla barn, föräldrar, ungdomar och ledare som bidrog till att vi fick så härliga dagar ute i skogen och ett extra tack till Daniel för all planering.

Nedskrivet av Linda Sterner

Skribent: Linda Sterner
E-post: This is a mailto link

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info