Hoppa till sidans innehåll

SOL-skola 2020

17 JUN 2020 19:37
För 5:e året i rad har vi arrangerat en SOL-skola, det här speciella året endast för klubbmedlemmar. Det var 27 barn mellan 8-13 år som lekte lekar och gjorde roliga orienteringsövningar under tre förmiddagar.
  • Uppdaterad: 17 JUN 2020 19:37

Ledare för dagarna var undertecknad Daniel plus 6 av klubbens egna unga talanger:
Hillevie Svärd, Vidar Söderholm, Olle Ihrsén, Kajsa Wallin, Lovisa Hallenek och Hanna Lundström. Vilket toppengäng, eller hur?

Bilder från alla tre dagarna finns i den här länken

Måndag 15/6 9-13
Vi startade som vi brukar med att dela in alla barnen i 3 olika lag och alla fick varsin SOL-skola-tröja. 
Lag Regnbågsorienterarna med Kajsa och Olle som lagledare
Lag Bergfisarna med Lovisa och Vidar
Lag Giraffpizzorna med Hillevie och Hanna

Det fortsatte med namnlekar, kartteckenstafett, labyrintorientering och sprintstafett innan mellanmålet som Jenny Svärd hade ordnat.
Vi avslutade dagen med en Tarzanbana i Stadsskogen.
Det var en väldigt varm dag som tog lite extra på krafterna men alla verkade ha roligt och när vi frågade vad som var roligast fanns alla övningar med vilket väl måste betyda att det var en lyckad dag.

Tisdag 16/6 9-13
Började med namnlekar innan alla grupper fick en varsin karta över Vasavallen att lägga en bana med 6 kontroller på. Alla i lagen fick bidra i banläggningen och därefter också hänga ut skärmar och SI-enheter. 
Innan mellanmålet sprang alla de andra lagens banor.
När det var dags för dagens sista övning, ord-orientering i Stadsskogen, började det droppa från himlen på väg till starten. När alla väl var ute på de olika slingorna öste regnet ner och det hördes till och med en åskknall. De flesta nöjde sig därför med en slinga innan vi i olika grupper begav oss hemåt.

Onsdag 17/6 9-13
Redan kl 8 begav vi oss ledare till Tingstuhöjden för att hänga ut kontroller och sätta upp ett tält. Vi vågade inte riktigt lita på väderapparna utan tog det säkra för det osäkra om regnet skulle börja ösa ner. Vilket visade sig vara ett smart drag för med ett uppsatt tält brukar regnet hålla sig borta, så även den här gången.
När alla barnen kommit begav vi oss iväg till starten för en stafett. Vi delade in alla i 6 olika lag där alla fick springa i par. Varje par fick springa 2 sträckor var. Vinnarlaget blev Märta, Hannalina, Alexander och Jakob.
Det drog ut lite mer på tiden än planerat så mellanmålet som återigen fixades av Jenny med medhjälpare fick vänta lite.
Så var det dags för mossfotbollen. Vad jag vet är det inga andra idrotter än orientering som utövar denna aktivitet, måste betyda att orienterare gillar att kämpa och inte är rädda för att smutsa ner sig.

Det är väldigt lätt att vara ledare för de här barnen, de lyssnar och gör allt som vi ledare säger och verkar ha otroligt roligt tillsammans.

Tack för det här året, vi siktar självklart på en SOL-skola även nästa år!

Skribent: Daniel Alneberg
Epost: This is a mailto link

smol_

 

 

 

 

Ramirent

facebook gilla

EventorBanner178x42_3

Postadress:
Strängnäs-Malmby OL
Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Besöksadress:
SMOLgården, Eskilstunavägen 45
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info